Bojani Mladežić srebro u Skoplju

Na revijalnom karate turniru u Makedoniji.

880

Najbolja bačkopalanačka i srpska karatistkinja u katama Bojana Mladežić, učestvovala je u sastavu reprezentacije Srbije na revijalnom karate turniru u Skoplju gde se okitila srebrnom medaljom.


Bojana Mladežić je nastupala u katama pojedinačno za seniorke gde je imala dva meča. U prvom je ubedljivo savladala hrvatsku karatistkinju sa maksimalnih 5:0, da bi u finalu izgubila od domaće takmičarke sa 2:3. Iako je realno Bojana Mladežić imala bolji nastup od Makedonke, domaće sudije nisu dozvolile našoj reprezentativki da se domogne zlata. Ovo je, ipak, bila dobra provera najbolje bačkopalanačke i srpske karatistkinje u izvođenju kata pred Evropsko seniorsko prvenstvo koje se 2018.godine održava u Novom Sadu.

[wonderplugin_slider id=11]

 

Trenutno se Mladežićeva nalazi na desetodnevnim reprezentativnim pripremama na Tari nakon čega je očekuje zimski kamp u Apatinu, a posle toga nastavak sa treninzima u Bačkoj Palanci i Karate klubu „Tikvara“.

Karate turnir u Skoplju je organizovao Karate savez Makedonije povodom obeležavanja jubileja 50 godina vežbanja ovog sporta u susednoj nam državi. Na turniru su učestvovali karatisti iz osam reprezentacija iz okruženja, Bugarske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here