Lepota horskog pevanja

OŠ "Aleksa Šantić, Gajdobra/Nova Gajdobra

791

Učenici, članovi muzičke sekcije, OŠ „Aleksa Šantić“ priredili su nedavno (12. decembra), u prostorijama škole, prijatno muzičko popodne. Prisutni posetioci imali su priliku da slušaju njihovo horsko pevanje praćeno orkestrom blok flauta. Predvodila ih je nastavnica i vrsna dirigentkinja, prof. muzičke kulture Snežana Žujić.


Gosti koncerta bili su dugogodišnji saradnici i prijatelji škole, gitaristi iz Kluba klasične gitare Akord iz Bačke Palanke. Osnivač i predsednik kluba, Marko Šalić, doveo je za ovaj koncert, svoje najistaknutije učenike. Događaj, u duhu dolazećih novogodišnjih praznika, bio je zamišljen kao svojevrsno muzičko putovanje.

[wonderplugin_slider id=11]

 

Na početku programa čula se Himna škole i izbor poznatih dečijih pesama. Nakon toga sledile su se kompozicije srpskih autora „Oj, badnjače“, V. Ilića, „Roždestvo Tvoje“, K. Stankovića i drugih. Mladi horisti su se, uz pomoć svoje nastavnice, potrudili da otpevaju i nekoliko svečanih pesama na engleskom i nemačkom jezik.

Znalci gitare iz Akorda predstavili se se solo tačkama, duetima i kamernim numerama. Takođe su i oni pratili i obogatili nastup članova školskog hora. Na ubedljiv način pokazana je lepota horskog pevanja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here