Filmovi koje vredi pogledati tokom praznika

890

Praznična atmosfera, novogodišnji ukrasi i mirisi… a tokom dana odmora, između proslave i poseta prijateljima ili porodici, nađe se vremena i za poneki film.


Evo nekoliko starih i novijih novogodišnjih filmova i klasika uz koje možete uživati tokom praznika, prenosi N1.

„Kolo sreće“ (Trading places) sa Edijem Marfijem i Denom Akrojdom, reditelja Džona Lendisa. Ovaj film iz 1983. postavlja pitanje da li je za formiranje karaktera odlučujuće nasleđe ili sredina. O tome raspravljaju dvojica bogatih biznismena, braća Randolf i Mortimer Djuk, pre nego što reše da svoj ekperiment, uz opkladu, sprovedu na jednom beskućniku i jednom berzanskom radniku.

Francuski film „Novogodišnja priča“ Arnoa Deplešena sa Katrin Denev. Ova snažna crnohumorna drama prati odnose u porodici koja se okuplja za Božić, zbog bake koja boluje od leukemije i treba joj presađivanje koštane srži.

„Noćna mora pre Božića“ (The Nightmare Before Christmas) je američki animirani film iz 1993. reditelja Henrija Selika snimljen po filmskoj priči Tima Bartona. Radnja filma smeštena je u izmišljeni grad Noći veštica, čiji stanovnici na čelu sa Džekom Skelingtonom odlučuju da prekinu monotoniju novim praznikom – Božićem.

„Božićni duhovi“(Scrooged) ova komedija Ričarda Donera iz 1988. moderna je verzija novele Čarlsa Dikensa „Božicna pesma“. Priča je fokusirana na direktora televizije (Bil Marej) koji je odlučio da eksploatiše praznike kako bi povećao gledanost. Bezdušnom i škrtom uredniku život se menja kada ga u božićno vreme posete tri duha koji će ga povesti u šetnju kroz vreme i pokazati mu zašto je postao tako iskvaren i šta ga čeka ukoliko se ne promeni.

„Vili Vonka i fabrika čokolade“ Mela Stjuarta iz 1971. Još jedan je od nezaboravnih filmskih bajki. Kada Čarli osvoji zlatnu ulaznicu za obilazak fabrike čokolade, on i ne sluti kakva ga avantura čeka unutra. Film ima i verziju Tima Bartona sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, iz 2005. godine.

„Lavirint“ reditelja Džima Hensona iz 1986. godine. U ovom filmu Dejvid Bouvi i Dženifer Koneli vode nas u čarobni svet goblina i mističnih stvorenja u kojem vlada uvrnuti kralj goblina kojeg igra upravo Bouvi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here