Sjajan finiš fudbalera “Vojvodine” iz Tovariševa u Područnoj ligi Sombor

Šest pobeda u nizu

899
FK Vojvodina - Tovariševo (početak sezone 2017/2018)

Šest kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva u PFL Sombor je „Vojvodina“ iz Tovariševa imala samo četiri boda, a onda su u poslednjih šest kola Tovarišani zabeležili stopostotan učinak i sa 22 boda okončali prvi deo sezone na sedmom mestu od šesnaest timova. Popravili su i negativnu gol razliku koja je ponekad iznosila i minus 15, a na kraju stigli do plus jedan.

Šta se desilo u međuvremenu, s obzirom na to da su igrali uglavnom isti igrači koji su i počeli sezonu?

– Posle petog kola promenili smo trenera. Umesto Vladimira Tankosića koji je uveo naš tim u područnu ligu, na kormilo je došao Nenad Vujin. Uspon je počeo od desetog kola i pobede nad „Hercegovcem“ iz Gajdobre na našem stadionu, a onda smo zaređali sa pet pobeda, kaže sada već bivši predsednik kluba Slavko Panić.

„Vojvodina“ iz Tovariševa je klub sa bogatom fudbalskom tradicijom, koja je igrala čak i u Srpskoj ligi – Vojvodina, i tim koji ima dobre uslove za pripreme i igranje fudbala.
Tu su dva fudbalska terena, odlične prostorije ispod pokrivenih tribina koje primaju oko 600 navijača, Sportska hala pri OŠ „Mileta Protić“ i svi prateći objekti, što samo ide u prilog uspehu tovariškog kluba.

Pored prvog tima, „Vojvodina“ ima i dobar kadetski i pionirski sastav, a i devojčice su zainteresovane za igranje fudbala pa se često na prvenstvenim mečevima pionira i one nađu među jedanaest igrača.

Što se tiče efikasnosti, samo šest igrača je postiglo svih 29 golova. Najbolji strelac je Milovan Stanojev sa 8 golova, Gojko Stanojev i Tima Nikolić su postigli po dva manje, Milićević i Vujanović po tri, Vučić dva, a Daniel Nikolić se jednom upisao u listu strelaca.

Najstandardniji u timu je jesenas bio Miloš Vujanović sa svih petnaest nastupa, a odmah iza njega su Mustafović i Cvijić sa po 14 utakmica. Potom slede Gojko Stanojev, Tima Nikolić, Turi, Ranisavljev i Milovan Stanojev sa po 13, Milovanov sa jedanaest, Dukić, Milićević i Vučić sa po 10, dok su M. Jovanov i D. Nikolić odigrali po osam mečeva. Još su igrali Ramić (7), Kovačević (6), D. Jovanov i Đukić (po 4), V. Jovanov i Arsenin (2) i Mihajilo (1).

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here