U Čelarevu pao i lider

Druga liga – Sever za košarkašice

987

Ono što su obećale pred meč sa liderom A grupe Druge lige – Sever, čelarevske košarkašice su i uradile. One su na svom parketu u sali OŠ „Zdravko Čelar“ u 13. kolu ovog takmičenja savladale dotadašnjeg lidera „Karaburmu“ iz Beograda sa 56:48 (20:13, 9:7, 13:12, 14:16).


Čelarevčanke su tako nanele Beograđankama prvi poraz u ovoj sezoni. Bila je to tvrda utakmica u kojoj se više pažnje posvećivalo igri u odbrani o čemu govori mali broj postignutih koševa. Ono što je još dobro za „Čelarevo“, u prvom kolu su u Beogradu poraženi sa četiri, a sada su trijumfovali sa osam razlike, dakle uspešniji su u međusobnom duelu u slučaju istog broja bodova na kraju takmičenja.

Milkan Mrđa

-Dobro smo otvorili ovaj meč, poveli od starta i to vođstvo nismo ispuštali do kraja utakmice. U finišu nam se povredila Marija Radošević, kapiten i najiskusnija košarkašica u timu, koja je istegnula mišić ruke. Moraće jedno vreme da miruje, ali mislim da će biti spremna za prvu narednu utakmicu koju igramo 3. februara. Međutim, odmora i opuštanja ekipe nema i dalje ćemo biti na okupu osim nekoliko dana za Božićne i Novogodišnje praznike, kaže trener „Čelareva“ Milkan Mrđa.

Prvi deo takmičenja u A grupi Druge lige – Sever su čelarevske košarkašice okončale na visokom trećem mestu sa devet pobeda i dva poraza uz 20 bodova, jednim manje od vodećeg dueta „Proletera 023“ iz Zrenjanina i „Karaburme“. Drugoligaško prvenstvo se prekida do 27. januara, ali će „Čelarevo“ u 14. kolu biti slobodno, a prvi naredni meč će igrati 3. februara na svom parketu protiv „Karađorđeva“ iz Banatskog Karađorđeva.

Pobedu protiv lidera iz Beograda su zabeležile: Đumić, Jovanović 15, Mirković, M. Radošević 17, Popović 22, Dragaš, Kovačević, O. Radošević, Kecman, Knežević, Marjanović 2, Pojužina.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here