Gotovo suđenje za ubistvo u Tovariševu

3417
Optužen: Marko Milovanov / Žrtva: Tihomir Ponjević

U novosadskom sudu iznete završne reči na procesu protiv Marka Milovanova (38) iz Tovariševa. Uhapšen posle 13 godina zbog sumnje da je auto-dizalicom usmrtio Tihomira Ponjevića (23).


U Višem sudu u Novom Sadu juče je završeno suđenje Marku Milovanovu (38) iz Tovariševa kod Bačke Palanke, optuženom da je 2. marta 2002. godine udarcima auto-dizalicom usmrtio Tihomira Ponjevića (23) iz obližnjeg Obrovca. Telo nesrećnog mladića nađeno je na kolovozu u Tovaroševu, i sve do maja 2015. godine se verovalo da je žrtva saobraćajne nesreće i nesavesnog vozača koji je pobegao.

Branilac okrivljenog Milovanova, u završnoj reči je istakao da iskaz njegovog klijenta dat 22. maja 2015. godine u novosadskoj policiji, u kom priznaje da je ubio Ponjevića, iznuđen, i smatra da je lažan. Pridružujući se svom braniocu, optuženi Milovanov, koji na glavnom pretresu nije izneo svoju odbranu, branio se ćutanjem. Samo je kazao sudskom veću kojem predsedava sudija Vidoje Mitrić, da nije učinio krivično delo za koje je optužen. Još je rekao da ne zna kako je izjava u policiji sastavljena, ali da on takav iskaz o priznanju nije dao.

Zamenik javnog tužioca Aleksandra Lučić Pfajfer, istakla je da je utvrđeno da je optuženi počinio delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. Prema njenim rečima, Milovanov je u istrazi dva puta saslušavan, prvi put u policiji i drugi put u tužilaštvu gde je potvrdio priznanje.

– Ni optuženi ni njegov advokat posle saslušanja u policiji nisu imali primedbe na zapisnik – izjavila je zamenik VJT, objašnjavajući da je Milovanov promenio prvobitnu izjavu i negirao da je Ponjevića udario auto-dizalicom, da bi izbegao odgovornost.

Zamenik VJT je tražila da se Milovanov oglasi krivim i kazni po zakonu.

Pogledaj: Misterija ubistva Tihomira Ponjevića iz Obrovca traje 15 godina

Inspektori svedočili

Kao svedoci danas su saslušana i dvojica inspektora novosadske policije, koji su učestvovali u saslušanji Milovanova. Vladimir Matulin je kazao da je Milovanov priznao na saslušanju, ali da je nekim propustom došlo do toga da je Milovanov potpisao samo prvu i poslednju stranu zapisnika. I Branko Todorović je potvrdio da je Milovanov priznao ubistvo, i da na kraju saslušanja kada je pročitan zapisnik, ni on niti njegov branilac, ali ni tužilac, nisu imali primedbe.

Pogledaj: Okrivljeni za ubistvo Ponjevića zanemeo pred sudijom

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here