Matović ponovio uspeh na IV Otvorenom prvenstvu Bačke Palanke u šahu

665

BAČKA PALANKA: U petak (05.01.) odigrano je poslednje kolo na IV Otvorenom prvenstvu Bačke Palanke u šahu. Učestvovalo je 29 igrača od kojih su bili: 4 fide majstora, 9 majstorskih kandidata i 16 igrača različitih kategorija. Odigrano je 9 kola po švajcarskom sistemu parovanja.


Prvo mesto je zauzeo Matović Mihajlo sa 7,5 osvojenih poena i tako ponovio prošlogodišnji uspeh. Drugi je bio Brajić Miloje sa 7 poena, a treći Dermišek Stipe sa 6,5. Četvrti je Parnicki Zlatko sa 6 poena. Peto mesto je osvoijo Zonjić Miloš sa 5,5 poena, koliko je imao i šestoplasirani Ristić Stefan, ali slabiji buholc koeficijent. Ovo su ujedno i šahisti koji su osvojili novčane nagrade.
Organizator je podelio i nekoliko robnih nagrada koje su osvojili: Dukić Aleksandar sa 5 poena na 7 mestu i Šebez Miloš sa istim brojem poena na 8 mestu. Nagradu je dobio i Jagodić Milorad kao najstariji učesnik na turniru.
Omladinci koji su igrali na prvenstvu su nagrađeni šahovskom literaturom i to Jovanović Ilija koji je osvojio 4 poena, Lalić Nikola 3,5 i Duvnjak Nedeljko 3 poena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here