Blog: Uputstvo za propast

1260

Internet u službi poroka

Pre nekoliko dana pročitala sam na internetu tekst o tome kako na organizam deluje čist heroin. Između ostalog, pisalo je šta se sve sa telom dešava kad se koristi ova droga, ali i kako i gde može da se nabavi dobar heroin.

Na kraju piše da svakako nije dobro drogirati se, ali ako to već radite trebalo bi da menjate nozdrve, da ne koristite uvek istu!?

Tekst me je podsetio na one silne savete na internetu kako savršeno izbeliti veš ili napraviti domaću masku za lice. Onako, opušteno su pisali o tome kako je fin osećaj kad si drogiran i kako se čovek oseća poletno kada koristi heroin.

Ko čašica rakije?

Zapitala sam se da li sam možda prespavala čitavu deceniju? Kada je „crta“ heroina
postala isto što i čašica rakije? Da li je ova naša realnost toliko loša i sumorna da mnogi smatraju da je mogu podneti samo dok su „na konju“?

Nakon tog teksta, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, poznati folk pevač je izjavio da je drogiranje sad postalo već normalno, da uopšte nije nikakva vest to što je on snimljen kako konzumira narkotike. Posle te izjave usledio je gromoglasan smeh gomile okupljene oko njega. Ne znam za vas, ali meni to nimalo nije smešno. To je užasno.

Internet i televizija postaju pobornici jedne od najgorih bolesti zavisnosti i što je još gore, to nikom ne smeta, i takve izjave se ne cenzurišu.

Mladi ljudi su gore pomenutim tekstom dobili savet kako najbolje da se drogiraju. Nisu dobili savet da se bave sportom. Nisu dobili savet kako da kažu NE drogi. Nisu dobili ideju kako najbolje da iskoriste svoju energiju i mladost.

Pakao 21. veka

Jasno je da u paklu 21. veka vatra nikad nije bila jača. Sve je otišlo preko ivice, preliva se, kipi, bukti. Ali ovo je ipak bilo previše. Ovo uputstvo za drogiranje je za mene bio veći šok čak i od svakodnevnog zla koje nam servira nas, srpski Brži, Jači, Bolji, a do tad je bio prvi
po količini zla koju iznese.

Nadmudrite ih. Izađite na ulice, ali ne sa iglom u ruci. Samo izađite. Vaše ćutanje će pobediti njihove urlike. Sigurna sam u to!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here