Kako su u OŠ „Branko Ćopić“ iz Mladenova proslavili Svetog Savu?

1366

Proslava Svetog Save organizovana je bila i u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Mladenovu.


MLADENOVO: Bogosluženje u hramu je bilo u devet sati gde su deca išla u pratnji direktora Slobodana Rokvića i pedagoga Ksenije Kralj. U dogovoru sa protom Aleksandrom Zeljkovićem, deca iz predškolske grupe su recitovala pesme o Svetom Savi i za svoj trud su nagrađeni prigodnim paketićima.

[wonderplugin_slider id=13]

 

Prota je prethodni dan posetio izdvojena odeljenja u Karađorđevu i tamo takođe počastio decu, a oni su crtali i pričali o Svetom Savi i napravili pano koji je izložen u školskom holu. Tu su tri dana bili izloženi i radovi prosvetnih radnika škole Branislava Kovačevića, nastavnika likovnog, i Snežane Lakić, učiteljice kao i Mirjane Aćimović, slobodne umetnice iz Karađorđeva.

Svečano sečenje kolača, primopredaja kumstva i priredba bili su u dvanaest sati. Kumovi su roditelji Dragane Medić, Dragan i Slađana koji su svečano predali kolač učeniku Žarku Dragojloviću.

Priredbu su organizovali Obrad Ivković, nastavnik muzičkog i Ivona Gnjatić, nastavnik srpskog jezika. Svečanom recitalu o liku i delu Svetog Save uzvišenu notu su dale učenice svojim izuzetnim izvođenjem pesama o velikom prosvetitelju. Svečani ručak priredila je porodica Medić posle priredbe.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here