Na spisku neažurnih i Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“

Ni Dom zdravlja "Dr Mladen Stojanović" nije dostavio dovoljan broj termina za zdravstvene preglede za mart 2018. godine

2180

Spisak neažurnih bolnica: Na listama čekanja i 14 umrlih

NOVI SAD: Ministarstvo zdravlja objavilo je prošlog petka da 14 zdravstvenih ustanova nije dostavilo dovoljan broj termina za mart za zakazivanje pregleda u okviru Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS).

Takođe, objavili su i spisak zdravstvenih ustanova koje sa liste čekanja nisu obrisale 14 umrlih osoba, kao i 19 bolnica koje na listi čekanja imaju ukupno 1.103 pacijenta čiji datum prijema je u prošlosti.

Među ustanovama koje nisu dale dovoljan broj termina za mart su četiri doma zdravlja, od čega tri iz Vojvodine: Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ Bačka Palanka, Dom zdravlja Apatin, Dom zdravlja Odžaci i Dom zdravlja Žagubica.

Nedovoljno termina dao je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije Beograd, kao i pjdin klinike iz sva četiri klinička centra u Srbiji.

U Kliničkom centru Kragujevac nedovoljan je broj trminaza preglede u Klinici za psihijatriju, a u Kliničkom centru Niš su dve klinike, Klinika za hematologiju i kliničku imunologiju i Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Nedovoljan broj termina za preglede u martu dale su i dve klinike Kliničkog centra Srbije, i to Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i Klinika za urologiju.

U Kliničkom centru Vojvodine nedovoljan broj termina dale su Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, Klinika za hematologiju, Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i Klinika za psihijatriju.

Ministarstvo zdravlja će u narednom periodu kontinuirano objavljivati liste zdravstvenih ustanova koje ne dostavljaju dovoljan broj termina za preglede u okviru IZIS-a. Takođe, u cilju smanjenja listi čekanja zdravstvene ustanove su dužne da iste redovno ažuriraju. One zdravstvene ustanove koje ne budu ažurirale svoje liste čekanja, biće istaknute na sajtu Ministarstva zdravlja, objavilo je Ministarstvo početkom meseca, kada je bilo više od 30 ustanova koje nisu dostavile dovoljno termina za preglede u martu.

Ministarstvo je navelo i 19 bolnica koje prema evidenciji RFZO na listi čekanja imaju lica čiji je datum prijema u prošlosti.

Ko mrtve nije skinuo s evidencije

Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koje je u petak objavilo Ministarstvo zdravlja, na listi čekanja u četiri bolnice u Srbiji nalazi se i 14 osoba koje su preminule.

U Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu na listi čekanja je 10 preminulih, u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje ih je dvoje, u Kliničkom centru Srbije jedna osoba i u Kliničko-bolničkom centru Kragujevac takođe jedna osoba.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here