Petaci dobijaju prvi digitalni udžbenik

Uz novi program nastave biologije u petom razredu u Srbiji će započeti realizacija takozvanog spiralnog podela učenja.

550
Naslovna strana digitalnog udžbenika Foto: Printscreen

Prvi digitalni udžbenik iz biologije, koji će od septembra postati školsko štivo, biće predstavljen danas u beogradskoj školi OŠ „Drinka Pavlović“.


Jedna od autorki udžbenika Marina Drndarski, inače profesorka biologije u OŠ „Drinka Pavlović“, za „Politiku“ kaže da prvi srpski digitalni udžbenik čine filmovi, animacije, simulacije, interaktivne vežbe, galerija fotografija, kao i da su u njemu dodatni materijali i korisni linkovi, igre, grafički prikazi, testovi, vežbe i domaći zadaci. Sve će to, kaže, nastavnicima olakšati rad, a đake motivisati za učenje.

[wonderplugin_slider id=9]

 

„Ovo je samo početak i osnova za nadovezivanje i proširivanje znanja iz istih oblasti koje se u biologiji izučavaju iz razreda u razred, jer će uz novi program nastave biologije u petom razredu u Srbiji započeti realizacija takozvanog spiralnog podela učenja. Ovaj digitalni udžbenik nudi i mogućnost korišćenja naprednog onlajn sistema za upravljanje učenjem, koji statistički prati i analizira rad i napredak svakog učenika pojedinačno, ali i celokupnih odeljenja. Tako roditelji rad i napredak svoje dece mogu da prate elektronskim putem“, navodi Pavlović.

Ona dodaje da je sa drugom autorkom, prof. dr Gordanom Subakov Simić, i celim uredničkim timom „Novog Logosa“, kuće koja je izdala prvi domaći e-udžbenik, nastojala da podstakne đake da uče na kreativan način, ali i da sami sebe testiraju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here