Kroz smetove u porodilište

Ova hrabra žena morala je da pešači do vozila službe zimskog održavanja puta po dubokom snegu, jer putari nisu mogli da stignu do njene kuće.

841
Mirjana Vacić (Foto: Novosti)

Da bi stigla do bolnice u Negotinu, Mirjana Vacić morala da pešači po dubokom snegu. Iz zaseoka Turije evakuisali je putari.


Posle probijanja kroz smetove visoke i preko dva metra, Mirjana Vacić (30), iz zaseoka Turije kod Plavne, rodila je poslednjeg dana februara u negotinskoj bolnici dečaka teškog 3,7 kilograma. Mališan je na porođaju ocenjen čistom desetkom, a istu ocenu zaslužila je i ova hrabra žena, koja je do vozila službe zimskog održavanja puta morala da pešači po dubokom snegu, jer putari nisu mogli da stignu do njene kuće.

– Naša kuća na Turiji udaljena je šest kilometara od Plavne, gde me je čekalo sanitetsko vozilo i babica Gordana Cokić, ali je trebalo stići do njih. Zahvaljujući Mihajlu Rakiću i Darku Stojkiću, koji su probijali put do naše kuće i koji su me svojim džipom prevezli do Plavne, sve je proteklo u najboljem redu – priča Mirjana za „Novosti“.

Zahvaljujući Štabu za vanredne situacije opštine Negotin, koji je odmah poslao ekipu na Turiju i Zdravstvenom centru, koji je uputio sanitetsko vozilo, Mirjana je evakuisana i u negotinskom porodilištu je na svet donela Ivana, kome će se, sasvim sigurno, obradovati starije sestrice, Vesna (6,5) i Ivana (3,5).

– Ženi je pukao vodenjak, a kako je trećerotka, porođaj je mogao da krene svakog trenutka. I majka i beba se dobro osećaju i sve je prošlo u najboljem redu – kaže dr Aleksandar Banković, specijalista ginekologije i akušerstva u negotinskoj bolnici.

Mirjana je tri dana čekala da sneg stane i da se putevi očiste kako bi stigla u bolnicu.

– Sve je bilo u najboljem redu, ručali smo, malo sam prilegla kad je pukao vodenjak. Čula sam se sa doktorom, pripremila za porodilište, ali i sa ekipama koje čiste. Mašina je pošla iz sela, ali nije probila ceo put do naše kuće. Pošli smo i mi pešice, komšije su išli ispred mene i prtile stazu. Sreli smo se kod table, skretanja za Plavnu – kaže Mirjana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here