Visoke ocene za fabrike kompanije Tarkett u Srbiji

Sa redovnog godišnjeg WCM (World Class Manufacturing – proizvodnja svetske klase) audita

2263

Fabrike kompanije Tarkett u Srbiji ostvarile su izuzetan uspeh na redovnom godišnjem WCM (World Class Manufacturing – proizvodnja svetske klase) auditu, koji je sproveo centralni tim Tarkett Grupe (Pariz).

Kako se navodi u saopštenju kompanije, fabrika za proizvodnju podnih obloga od vinila (BU RHE) dostigla je nivo zlata i tako postala prva fabrika u istočnoj Evropi i samo jedna od ukupno tri Tarkettove fabrike u svetu sa dostignutim zlatnim nivoom u primeni WCM metodologije. Fabrika za proizvodnju parketa (BU Wood) osvojila je srebro na ovom auditu, dok je fabrikama za proizvodnju tekstilnih podnih obloga (BU Tekstil) dodeljena bronza.

Deo pogona Tarkett u Bačkoj Palanci

Metodologija proizvodnje svetske klase (WCM) primenjuje se u Tarkettu u Srbiji od 2010. godine, sa ciljem kontinuiranog poboljšanja poslovnih procesa, razvoja inovativnosti i unapređenja proizvodne izvrsnosti. WCM uključuje i korisnički servis, lanac snabdevanja i fokusirano unapređenje. Sve aktivnosti koje se sprovode u okviru ove metodologije usmerene su na poboljšanje procesnih performansi, konkurentnosti, zadovoljstva klijenata i postizanje izuzetnih rezultata u pogledu bezbednosti na radu i zaštite životne sredine, objašnjeno je.

Miroslav Okuka – generalni direktor kompanije Tarkett

„WCM – proizvodnja svetske klase je osnova naše poslovne filozofije, naš način razmišljanja koji je duboko involviran u svaku poslovnu aktivnost. Izuzetni rezultati audita proističu iz posvećenosti svih naših timova i snažnog fokusa na dostizanje najviših standarda u svim oblastima. Za sve nas u Tarkettu Srbija ovo je važno priznanje i dodatni podsticaj za dostizanje još viših ciljeva“ – rekao je Miroslav Okuka, generalni direktor Tarketta, povodom rezultata WCM audita.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here