Pobednici Damir i Siniša Margić

Na Tikvari održana tradicionalna "Bucovijada".

1285

U organizaciji USR „Šaran“, održano je tradicionalno takmičenje „Bucovijada 2018.“ u lovu ribe na varalicu – blinker u vremenskom trajanju od dva sata.


Hladno vreme onemogućilo je izlazak na vodu većeg broja pecaroša. Naime, umesto deset parova koliko ih je bilo prijavljeno, na takmičenju su učešće uzela tri para. Jedan od onih koji se nije takmičio zbog hladnog vremena, iako je bio prijavljen, šestogodišnji Luka Jež iz Bačke Palanke došao je u pratnji deda Voje.

Najveći ulov ostvarila su braća, Damir i Siniša Margić koji su na varalicu uhvatili 710 grama ribe. Drugi su bili Dragan Kučera i Petar Rodić sa ulovom od 640 grama, dok su se na treće mesto plasirali Lazar Milanović i Petar Turi sa 250 grama ribe. Takmičarima su za osvojeno prvo, drugo i treće mesto pripale medalje – zlatne, srebrne i bronzane.

– Bilo je ovo naše prvo učešće na „Bucovijadi“. Damir i ja smo se prijavili više iz radoznalosti, nego zbog neke prevelike želje da pobedimo. Da budem iskren nismo očekivali da ćemo osvojiti prvo mesto. Po mom mišljenju, pobednika je odlučila čista sreća. Nakon ove pobede planiramo da se prijavimo i učestvujemo i na narednim „Bucovijadama“.

Redovno brat i ja idemo na pecanje, lovimo ne samo bucova već i ostalu belu ribu. Bucov je grabljivica koja se krije u jatu bele ribe – i lovi je. Najteže je pronaći ga u tom jatu i „prisiliti ga“, da krene za mušicom. Izuzetno prefrigana riba, koju nije ni malo lako uloviti. Bucovi znaju da budu teški po pet – šest kilograma i više, a takvi primerci nalaze se uglavnom u Dunavu. Na Tikvari bucovi su teški do jednog kilograma i na nju dolaze, da bi prezimeli – izjavio je nakon pobede, Siniša Margić.

Za sve koji su bili na „Bucovijadi“, a bilo ih je oko sto, USR „Šaran“ je priredio zajednički ručak. Takmičenju održanom na Tikvari, među ostalima prisustvovali su, Julijan Homa i Janko Brecko iz Ruskog Krstura, inače članovi USR „Šaran“, Janko od 1963. godine, a Julijan od ove godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here