Podneti zahteve za postavljanje letnjih bašti

Iz Odeljenja za privredu Opštinske uprave.

858

S obzirom na to da privredni subjekti zauzimaju javne površine za postavljanje letnjih bašti, a imajući u vidu da to ne ide planiranom dinamikom, potrebno je da na vreme podnesu zahteve za izdavanje rešenja i da uredno plaćaju takse kako ne bi imali problema sa komunalnom inspekcijom.


Zoran Baćina

– Pozivamo privredne subjekte koji obavljaju ugostiteljsku delatnost na teritoriji naše opštine da već sada podnesu zahteve za izdavanje rešenja kojim se odobrava privremeno postavljanje manjih montažnih objekata, tačnije letnjih bašti, ispred poslovnog prostora ili objekta u kome se ta delatnost obavlja. Zahtevi se podnose Odeljenju za privredu u Opštinskoj upravi Bačka Palanka, a uz zahtev se prilažu urbanističko-tehnički uslovi, ako ih privredni subjekti poseduju, kaže Zoran Baćina, rukovodilac Odeljenja za privredu Opštinske uprave.

On napominje da su urbanističko-tehnički uslovi ishodovani prethodnih godina od Javnog preduzeća „Standard“ još važeći i daje smernice za one ugostiteljske objekte koji ih nemaju. – Privredni subjekti koji nemaju urbanističko-tehničke uslove, oni ih moraju ishodovati od Opštine Bačka Palanka.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Postupak izdavanja ovih uslova je ubrzan, a visina naknade je drastično smanjena u odnosu na protekli period. Zauzeće javne površine za postavljanje manjih montažnih objekata, letnjih bašti, se odobrava rešenjem za period od 1. maja do 30. septembra tekuće godine. Taksena obaveza nastaje sa danom početka korišćenja javne površine, a visina takse se nije menjala nekoliko godina unazad, a određena je Odlukom o lokalnim komunalnim taksama. Visina takse varira u zavisnosti od zone, najveće su u ekstra zoni u gradu, a najniže u naseljenim mestima naše opštine, ističe Baćina.

Nadzor nad sprovođenjem ove odluke vrši komunalna inspekcija Opštinskle uprave. – Napominjemo da su novčane kazne za zauzeće javnih površina bez rešenja o odobrenju visoke i za pravno lice iznose 200 hiljada dinara, za odgovorno lice u pravnom licu 10 hiljada dinara, a za preduzetnike je 10 hiljada dinara. Još jednom pozivamo privredene subjekte da na vreme podnesu zahteve za zauzeće javnih površina i na taj način da usklade svoje poslovanje sa važećim propisima, naglasio je Zoran Baćina.

Uknjižene sve zgrade Bloka „Partizan“

Rukovodilac Odeljenja za privredu Opštinske uprave Zoran Baćina je izjavio da je izvršeno uknjižavanje svih zgrada Bloka „Partizan“.

– Pozivamo sve građane da podnesu zahtev katastru za etažiranje i uknjižavanje svojih stanova. Ovaj posao se radi poslednjih godina i konačno je uspešno priveden kraju. Oni koji imaju kompletnu dokumentaciju, katastar u roku od 30 dana donosi rešenje o uknjžavanju, kaže Baćina.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here