Ubedljive Palančanke

Druga liga – Sever za košarkašice

760

Vrlo ubedljivu pobedu su zabeležile košarkašice „Delfina“ u 20. kolu Druge lige – Sever kada su u Sportskoj hali „Tikvara“ savladale ekipu „Sivca“ sa 72:39 (16:6, 25:4, 21:12, 10:17).


BAČKA PALANKA: Najefikasnija u pobedničkom timu, a time i najzaslužnija za šestu prvenstvenu pobedu je bila iskusna Neda Horvat sa 17 poena, dok je Vanja Peričin postigla dva poena manje, a dvocifreni učinak je imala i Ivana Smiljanić.

Pitanje pobednika je bilo rešeno već posle prvog poluvremena kada je domaćin imao čak 30 poena viška.

– Kompletan tim je igrao odlično, a sve naše igračice su se upisale u strelce. Posle našeg više nego visokog vođstva i sigurne prednosti u prvih dvadeset minuta, u nastavku sam u igru uvela i mlađe košarkašice koje su ukazanu šansu i iskoristile. Pohvalila bih igru odlične Nede Horvat koja je uz 17 poena imala i veliki broj asistencija i mnogo atraktivnih proigravanja. U svakom slučaju smo zadovoljni prikazanom igrom celog tima, rekla je trener „Delfina“ Željka Damjanović Kecman.

Ovim trijumfom se Delfin“ popeo na deobu petog mesta sa „Bežanijom“ iz Beograda sa po 23 boda uz šest pobeda i jedanaest poraza. U narednom, 21. kolu Druge lige – Sever košarkašice iz Bačke Palanke su slobodne.

„Delfin“ je u pobedi nad „Sivcem“ nastupio u sastavu: Smiljanić 13, Horvat 17, Vukčević 9, Klincov 3, Peričin 15, Vukašinović 2, Jerkov 4, Knežević 2, Stojčević 2, Vojnović 2, Kenjalo 3.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here