Presuđeno ubici iz Bačke Palanke

2766

Nesrećna žena nije imala šanse da preživi

Na današnjem izricanju presude predsednik veća sudija Rade Kalajdžija rekao je da je sud našao da je Rikanović teško ubistvo počinio iz niskih pobuda, te da je sud prihvatio sve pisane dokaze koje niko nije sporio. Kako je rekao, okrivljeni je bio svestan svog dela i želeo je njegovo izvršenje, dok je njegova uračunljivost bila smanjena usled upotrebe alkohola, a kako je rečeno, bio u stanju srednjeg pijanstva.

Sudija je kazao i da je sud našao da za Rikanovićevu odbranu u kojoj je tvrdio da je Davidovićka njega prva napala nožem nema dokaza, pošto su veštaci utvrdili da su njegove povrede na rukama mogle nastati i samopovređivanjem i da nisu tipično odbrambene, te da Rikanović nije uspeo da objasni u kom su mu položaju bile ruke pri navodnom napadu.

Kalajdžija je rekao i da je sud utvrdio da su oni bili bivši vanbračni partneri, pošto su svedoci, a i sam Rikanović potvrdili da nisu živeli zajedno, te da se Rikanović iselio.

 

– Tim okolnostima se osuđeni vodio kada je lišio života oštećenu. Nije mogao da se pomiri sa činjenicom da ga je ostavila- rekao je sudija Kalajdžija.

Kalajdžija je takođe ukazao i na Rikanovićevu ljubomoru i podsetio na izjave svedoka koji su govorili da je on tražio od gazdarice pekare „Milaneze“ da otpusti Jasminu, jer je on sumnjao da ga je varala sa radnikom u pekari i vlasnikom. Kako je sam ispričao Rikanović ispričao tokom suđenja on je u pekaru u kojoj je radila njegova bivša supruga otišao da je pozove na ručak, a kako je sudija rekao, to odbijanje bio je jedan od logičnih razloga da je liši života.

– On nije sporio da joj je naneo povrede nožem, bio je pod uticajem alkohola, ali je imao direktan umišljaj, bio je svestan i hteo je to da učini- rekao je Kalajdžija.

Sudija je kazao da je pri određivanju kazne sud cenio to što je on u 67. godini života, to što nije sporio da je ženi naneo pomenute povrede nožem, ali i da je ubio ženu koja je 11 godina mlađa od njega, kao i da je ranije bio osuđivan.

Podsetimo, on je ženu ubio nanevši joj dve rane na vratu i dve ubodne rane u predelu stomaka. Rikanović na ovu presudu ima pravo žalbe, njemu je produžen pritvor do početka izdržavanja kazne, a današnjem izricanju presude nije prisustvovao.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here