Marko Dragosavljević – Najbolji u 2017. godini (INTERVJU)

1550

U okviru 53. po redu akcije „Biramo sportistu godine“u organizaciji sportske redakcije „Nedeljnih novina“, i ove godine izabrani su najbolji sportisti opštine Bačka Palanka za 2017. godinu.


Priznanje za najboljeg sportistu Opštine Bačka Palanka za 2017. godinu pripalo je kajakašu KKK „Tarkett“ i članu reprezentacije Srbije

Marko Dragosavljević

Od ovog kajakaša „Tarketa“ i člana reprezentacije Srbije se uvek očekuju vrhunski rezultati. Ima samo 23 godine, a već je nosilac najsjajnijih medalja sa evropskih i svetskih prvenstava. Osvajač je bronzane medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu u Bugarskoj i najbolji na EP za juniore i mlađe seniore u Beogradu. Prošle godine je bio četvrtoplasirani na Svetskom kupu u Mađarskoj, bronzani na Svetskom kupu u Beogradu, a šesti na Svetskom prvenstvu u Češkoj. Svi ovi rezultati ga, bez dileme, svrstavaju u red vrhunskih sportista, pa je ove godine izabran za sportistu broj jedan u bačkopalanačkoj opštini.

Danas smo povodom ovog priznanja razgovarali sa Markom Dragosavljevićem, koji je za BAP VESTI izjavio:

„Veoma sam srećan zbog ovog priznanja. Biti najbolji u opštini u kojoj se sport posebno neguje i stvar je prestiža, to je san svakog mladog sportiste. Da budem iskren očekivao sam ovo priznanje, jer sam znao da imam stvarno najbolje rezultate u prošloj godini, a i bio sam u užem izboru za najuspješnijeg sportistu Srbije.

Mislim da je moj najvažniji rezultat u prošloj godini bila ta medalja na evropskom prvenstvu i da je ona bila ključni razlog za dobijanje ovog priznanja.

Ova nagrada za mene lično predstavlja dokaz da se rad i napor koji je uložen u vrhunske rezultate isplati i vrednuje, i da ne prolazi nezapaženo.

Poručio bih svim mladim sportistima koji su na početku svojih karijera da zacrtaju cilj u svom sportu i da ne odustaju ni po koji cenu od njega. Dokle god imaju cilj i idu prema njemu, na dobrom su putu. Na putu su da izgrade uspešnu karijeru i stasaju u kvalitetne ljude“ – izjavio je za BAP VESTI Marko Dragosavljević, kome želimo još puno dobrih rezultata u godinama pred nama.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here