Mladost i iskustvo recept za uspeh ženske odbojke u Bačkoj Palanci

1241

BAČKA PALANKA: Ženski odbojkaški klub „Panonija“ iz Bačke Palanke ima trenera – igračicu Natašu Borki, koja je godinama igrala u inostranstvu.


Njenim dolaskom u Bačku Palanku svi su na dobitku jer iskusna odbojkašica može da prenese svoje znanje na mlađe generacije, a odbojkaški klub „Panonija“ unapredila je i  stručni rad u svojim redovima.

Nataša je više od 20 godina igrala u prvoligaškim srpskim i stranim klubovima, a iz rodnog Vršca preselila se u novu sportsku sredinu.

Nataša Borki

„Godine 2015. sam prešla u Novi Sad kako bih tu sezonu odigrala Prvu ligu u OK „Fok“, a zatim se oprostila od aktivnog igranja“, kaže Nataša i dodaje da ta odluka nije dugo trajala jer je dobila poziv Stevana Nikolajevića, trenera i jednog od osnivača ŽOK „Panonija“ da pomogne toj ekipi.

„Odigrala sam nekoliko utakmica za klub iz Bačke Palanke kako bih pomogla ekipi da osigura opstanak u Drugoj ligi, a prošle godine sam prihvatila ponudu da treniram ekipu“, kaže Nataša i dodaje da je dogovor za sezonu 2017/18. godinu da u ekipi bude trener-igrač.

„Igrala sam prvi deo sezone i sada pokušavam da kroz neke lakše utakmice naviknem ekipu da igra bez mene, a s obzirom na to da je ostvaren cilj da opstanemo u ligi, ja ću se polako povući i odgovornost u igri prepustiti mlađim igračicama“, ističe Nataša Borki.

OK „Panonija“ je mlad klub (osnovan pre osam godina) koji ima dobre rezultate u mlađim kategorijama, s obzirom na to da su pionirke tog kluba prošle godine bile vicešampionke Srbije, dok je prvi tim sastavljen od devojaka koje su počele da treniraju pre osam godina, a sada igraju u Drugoj ligi.

Mnogo je zadataka pred Natašom Borki koja treba da oformi stabilnu ekipu i izvede novu generaciju igračica na teren ali i da svojim primerom pokaže koliko je korisno da male klubove preuzmu treneri koji imaju savremen pogled na odbojku, stečen ličnim igračkim iskustvom.

„Igrom slučaja sam došla u klub, a u njemu me je zadržala dobra atmosfera, lepo vaspitane i vredne igračice“, kaže Nataša i dodaje da je za decu koja ulaze u sport od značaja prvoligaško ili internacionalno iskustvo bilo koje igračice.

U Bačkoj Palanci postoje još dva odbojkaška kluba, ali se trenutno najviše očekuje od devojaka „Panonije“, koje će već sledeće godine biti spremne da napadnu vrh tabele Druge lige.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here