Predstavljena turistička ponuda opštine Bačka Palanka na sajmu u Nišu

1209

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka nastupila je, u periodu od 29.-31. 03. 2018. godine, na 19. Sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu.

NIŠ: Od 29. do 31. marta 2018. godine u Nišu je održan 19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora. Sajam su otvorili gradonačelnik Niša i direktorica Turističke organizacije Srbije.

Na ovom sajmu se tradicionalno predstavlja turizam Srbije, podeljen na nekoliko regiona, sa akcentom na aktivni odmor, kao i na gastronomiju i vinarstvo. Celokupna turistička ponuda AP Vojvodine predstavljena je na samostalnom izlagačkom štandu, a posetioci su mogli da se upoznaju sa najatraktivnijim destinacijama na kojima će moći da provedu predstojeće uskršnje praznike, kao i deo letnjeg godišnjeg odmora.

Jedan od suizlagača u okviru Turističke organizacije Vojvodine bila je i Turistička organizacija opštine Bačka Palanka. Vikend selo Neštin, Karađorđevo, cikloturizam, specijalni rezervati prirode samo su deo turističke ponude naše opštine i uspeli su da privuku značajan broj posetilaca među kojima su najviše mladi.

Osim Turističke organizacije opštine Bačaka Palanka na štandu Turističke organizacije Vojvodine nastupali su i predstavnici turističkih organizacija Bača, Vrbasa, Novog Sada, Apatina, Žablja, Vršca, Zrenjanina, Titela, Bele Crkve, Novog Bečeja kao i klaster “Deliblatska peščara”. Tradicionalno su prisutni i predstavnici iz regiona: Republika Srpska, Crna Gora, Bugarska, Makedonija, a naročito Grčka sa svojim severnim regijama.

Pored aktivnog odmora kao teme sajma, ove godine akcenat je bio i na gastronomskoj i vinskoj ponudi, što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača na FOOD COURT-u, štandu posebno namenjenom za prezentaciju i degustaciju gastro specijaliteta i pića.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Turistička organizacija Niš organizovala je niz pratećih aktivnosti sajma: jednodnevnu Konferenciju o avanturizmu, kao vid promocije kulturnog nasleđa, kao i prezentacije posebnih programa koji su se tradicionalno održali u konferencijskoj sali. Međunarodni sajam turizma u Nišu je postao nezaobilazni deo planova i programa prezentacije turističke privrede u kalendaru međunarodnih sajmova u Srbiji i regionu, i kao takav je i ove godine bio idealna prilika za uspostavljanje novih kontakata u cilju jačanja turističke privrede i regionalnog povezivanja.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here