Gde završi plastični otpad / Kde končí plastový odpad (FOTO i VIDEO)

Šokantne fotografije prikazuju okrutnu realnost

1038

Fotografkinja koja živi  na ostrvu Roatan blizu Hondurasa nedavno je objavila šokantne fotografije na kojima je prikazana okrutna realnost naše planete. Od smeća koje pravimo u morima se stvaraju čitava ostrva otpada.


Na svom Facebook profilu fotografkinja Karoline objavila je fotografije sa tekstom: „U čemu je poslednji put bilo spakovono vaše jelo koje ste u restoranu naručili „za poneti“? Vrlo je verovatno da je bilo spakovano u polistirenu (jedan od najviše korišćenih plastičnih materijala) sa plastičnim priborom, a sve to ste nosili u plastičnoj vrećici… Da li uvek koristite plastične vrećice? Ili plastične flašice za vodu? Da li svaki dan svoju užinu pakujete u plastičnu kutiju ili eventualno u prijanjajuću foliju?“

Fotografije koje je Karoline objavila prikazuju ogromnu količinu otpada poput plastičnih flaša, kesa, plastični pribor i druge stvari izrađene od plastike. Više od 9 miliona tona plastičnog otpada godišnje završi u morima, a pretpostavlja se da će, s obzirom na brzinu rasta količine otpada, do 2050 godine u morima biti više otpada nego ribe.

 

Fotografka, ktorá žije v blízkosti honduraského ostrova Roatan, nedávno zverejnila šokujúce fotografie, ktoré zobrazujú krutú realitu našej planéty. Odpad, ktorý produkujeme tvorí na moriach ostrovy odpadkov!


Na svoj Facebookový profil pridala fotografka Caroline fotky s nasledujúcim popisom: “Ako bolo naposledy zabalené vaše jedlo, ktoré ste si z reštaurácie brali so sebou? Je vysoko pravdepodobné, že bolo zabalené v polystyréne s plastovým príborom a celé ste to niesli v plastovej taške. … Stále používate plastové vrecia na odpad? Alebo plastové fľaše na pitie? Alebo máte každý deň desiatu v plastovom sáčku poprípade si ju balíte do plastovej fólie?”

Fotky, ktoré Caroline zverejnila, zobrazujú obrovské množstvo odpadu ako sú fľaše, tašky, sáčky, príbory a iné použité plasty zamotané v chaluhách. Viac ako 9 miliónov ton plastového odpadu ročne skončí v moriach a vzhľadom na jeho narastajúce množstvo sa predpokladá, že do roku 2050 bude v moriach viac odpadu ako rýb.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here