Aktivno i uspešno proleće

ŠOMO "Stevan Hristić"

1097

O martovskim dešavanjima u školi za osnovno muzičko obrazovanje „Stevan Hristić“, više smo saznali od direktorke, Sandre Milutinović.


– Od dešavanja u našoj školi, krenula bih od takmičenja. Dunja Mihajlovski je nastavila izvanredno da nastup na takmičenjima. Nakon prve nagrade na republičkom nadmetanju u decembru, ponovila je isti uspeh u Sremskoj Mitrovici na takmičenju „Viva la muzika“, dok je 23. marta, kao član ekipe naše škole u solfeđu „Palanačka triola“, u Novom Sadu takođe osvojila prvo mesto, a i ekipa u kojoj su bili i Sara Knežević i Darko Cinkocki bila je najbolja.

Posebno se ponosimo činjenicom, da je ovo uspeh timskog rada tri nastavnice: Tatjane Hadžialić, Ljubice Ilić i Zorice Kljajić. Po tome smo bili jedinstveni na takmičenju. Pobedilo je ne samo znanje učenika, nego i saradnja nastavnika uz ekipni rad. Pored njih, na tom takmičenju su učestvovale i dve ekipe iz našeg isturenog odelenja iz Bača, a pripremio ih je i vodio nastavnik Boris Marković. Oni su osvojili druge nagrade, ekipa u sastavu Dušan Sirotko, Valentina Jurković, Ognjen Ranđelović i Marko Đurić i ekipa koju su činili Milan Agbaba, Nikolina Arsenijević i Isidora Prodanović.

U disciplini Teorija muzike, iz Bača su se pojedinačno takmičili učenici Sara Gašparovski, osvojila drugu nagradu, dok su Mihaela Pap i Stefani Medovarski, osvojile pohvale. Na festivalu umetničke tambure u školi „Josip Slavenski“ u Novom Sadu učestvovala su dva naša učenika: Stefan Božičić i Dragana Tuvić i osvojili su prve nagrade. Njih dvoje je pripremila nastavnica Biljana Kuzmanović.

Dugo očekivana eksterna komisija iz Školske uprave Sombora je 27. marta posetila našu školu i PU „Mladost“. Ocenjivali su kvalitet rada škola u sedam oblasti i iz svih smo dobili najvišu ocenu.

Usmeni komentar je bio da smo škola koja, pored toga što ostvaruje sve najviše standarde, ima i svoju specifičnost po kojoj je prepoznatljiva u sredini.

Ovaj uspeh je sve nas zaposlene u školi učinio veoma srećnim i želim da se zahvalim celokupnom kolektivu na jedinstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći i brizi da naša škola bude prepoznata kao jedna dobra škola – završila je Sandra Milutinović, direktorka ŠOMO „Stevan Hristić“ obaveštavajući nas još da će 13. aprila da se održi koncert nastavnika, sledi 6. školsko takmičenje 25. aprila, a 26. aprila orkestar harmonika učenika, kao i orkestar nastavnika i nekadašnjih učenika idu na put u Pulu u Hrvatsku, na 23. međunarodno takmičenje harmonikaša, posle sedam godina pauze.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here