Iz čelarevske fabrike iscurila fosforna kiselina

2528

ČELAREVO: Tokom popodneva u krugu fabrike “Carlsberg“ u Čelarevu, došlo je do curenja fosforne kiseline. U akcidentu niko nije povređen, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasnih spasilačkih ekipa.

Još uvek se ne zna precizno koja količina fosforne kiseline se izlila u krugu pivare “Carlsberg“. Meštani navode da to nije prvi put da se nešto slično dešava, ranije se izlivala hidrovodonična kiselina.

Na licu mesta nalazi se ekipa Hitne pomoći, pokrajinska inspektorka za zaštitu životne sredine, predstavnici lokalne samouprave i policija, koja obavlja uviđaj.

Povodom curenja fosforne kiseline iz njene fabrike, oglasila se i kompanija „Carlsberg“, čije saopštenje prenosimo u celosti:

„Kompanija Carlsberg Srbija, sa ciljem tačnog informisanja javnosti o curenju fosforne kiseline iz kamiona eksternog partnera ispred samog ulaza u pivaru u Čelarevu danas oko 16 časova, želi da naglasi da su odgovorna lica kompanije po internoj proceduri odmah preduzela sve bezbednosne mere i obavestila nadležnu vatrogasnu službu i policiju, koje su ubrzo došle na lice mesta i krenule sa sanacijom. Sanacija je završena nešto pre 20 časova, a nakon što su nadležne službe ustanovile da je stanje potpuno bezbedno i da nema nikakvih štetnih posledica po stanovništvo Čelareva, ulica u kojoj se incident dogodio ponovo je otvorena. Prilikom incidenta nije bilo povređenih niti je bilo ko od zaposlenih ili stanovnika Čelareva bio izložen opasnosti.

Briga o životnoj sredini jedan je od prioriteta kompanije Carlsberg Srbija, što ujedno predstavlja i deo dugogodišnje poslovne politike koja ima za cilj da proizvodnju piva dovede na nivo koji nimalo ne utiče na životnu sredinu. Upravo zato, kontinuirano ulažemo u postrojenja koja doprinose odrzivom poslovanju, kao jednom od osnovnih načela poslovanja naše kompanije u celom svetu“, zaključuje se u saopštenju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here