Nedeljko Baćina ponovo predsednik

Održana izborna Skupština opštinske organizacije invalida rada.

880

U prisustvu 32 člana, u Pivnicama je održana izborna Skupština opštinske organizacije invalida rada Bačka Palanka.


Na dnevnom redu je bilo osam tačaka, izbor radnih tela, izveštaj verifikacione komisije, podnošenje izveštaja nadzornog odbora o radu Opštinske organizacije za 2017. godinu kao i podnošenje izveštaja o radu opštinske organizacije za proteklu godinu, zatim predlog plana rada za 2018. godinu, predlozi i utvrđivanje liste za izbor, izbor predsednika opštinske organizacije invalida rada, predlog kandidata za više organe, pitanja i predlozi.

– Protekla 2017. godina za Opštinsku organizaciju invalida rada, značila je uspostavljanje reda na svim poljima delovanja, a pre svega na učvršćenju ekonomske samostalnosti – ističe Nedeljko Baćina, predsednik OO invalida rada.

[wonderplugin_slider id=9]

 

– Ovo tim pre što su poslednjih godina donacije za rad ovakvog vida udruživanja minimalne. Tokom 2017. od države i Opštine je dobijeno 240 hiljada dinara. Ovaj novčani iznos je u skladu sa mogućnostima onih koji su donirali pomenuta sredstva. Shvatili smo da jedino sopstvenim snagama kroz širenje polja svoje angažovanosti, možemo doći do sredstava potrebnih za opstanak i rad naše organizacije.

Iz tog razloga okrenuli smo se radu naših klubova u Bačkoj Palanci, Mladenovu, Obrovcu, Pivnicama kao i novootvorenom klubu u Tovariševu. Kroz kvalitet usluga i cene formirane prema mogućnostima samih potrošača, uspeli smo da omogućimo stabilnost finansijskog poslovanja, tako da račun naše organizacije ni jednog dana nije bio u blokadi.

Tokom protekle godine napominje Baćina, organizacija na čijem čelu se on nalazi, podelila je u Bačkoj Palanci preko 5.000 besplatnih obroka u klubu „Zabranjeno starenje“. Opštinska organizacija invalida rada tokom septembra meseca, organizovala je humanitarnu likovnu koloniju uz neophodnu logistiku Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“. Po završetku kolonije slikari – autori umetničkih dela, poklonili su radove, a oni su kasnije prodati putem aukcije. Prikupljeni novac uplaćen je na račun onih kojima je bio neophodan. Ova manifestacija održaće se i ove godine.

Ukupan prihod Opštinske organizacije invalida rada u protekloj godini povećan je u odnosu na 2016. godinu, 11 odsto i iznosio je 9,6 miliona dinara. Organizacija invalida rada je u tokom 2017. godine, sve obaveze koje je preuzela prema članstvu i ispunila. Obaveze su se odnosile na nabavku neophodnih energenata – ugalj, drva kao i naručene trgovinske robe.

Na kraju rada Skupštine obavljeni su i izbori. Jednoglasno je za predsednika izabran Nedeljko Baćina, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandtatnom periodu. Članovi Izvršnog odbora su: Stevan Bošković, Radoslava Marcikić, Nedeljko Baćina, Milan Gavrić, Milan Vasić, Boško Gajić, Miroslav Štrbac, Nedeljko Šušnica, Miladin Šakota, Miodrag Milić i Dušan Stankov. Izabrana su i tri člana Nadzornog odbora, Momčilo Ivić, Čedo Lukić i Milena Rodić. Za predsednika Saveza invalida rada Vojvodine, predložena je Stana Svilarov, a za potpredsednika SIR Srbije Stanko Nimčević. Za predsednika SIR Srbije, predložen je Božidar Cekić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here