Pijanu devojku iz Bačke Palanke uhapsili zbog bahate vožnje

8352

Devojka (25) iz Bačke Palanke uhapšena je u nedelju na Vaskrs pošto je vozila sa čak 2,15 promila alkohola u krvi.


Nju je saobraćajna policija uhvatila u dva časa posle ponoći kako divlja ulicama i odmah ju je sprovela u policijsku stanicu na trežnjenje. Po novom zakonu, za ovaj prekršaj sledi 30 do 60 dana zatvora, uz mogućnost da kazna posle skraćenog postupka bude smanjena na 15 dana.

Inače, ova bahata devojka, prva je žena posle 56 muškaraca koja je vozila sa više od dva promila alkohola u krvi, od 3. aprila, od kada se zakon primenjuje i zbog toga je poslata u zatvor.

Jurila i krivudala

Prema rečima sagovornika iz MUP-a, saobraćajci iz Bačke Palanke bili su šokirani kada su u gluvo doba noći za Vaskrs zaustavili bahatog vozača koji je divljao po putu i ustanovili da je reč o devojci.

– Saobraćajci su uočili vozilo koje se kretalo ulicama veoma brzo, uz stalno krivudanje i bilo je pitanje trenutka kada će se prevrnuti ili zakucati u druga kola. Odmah su ga zaustavili, a kada je vozač spustio staklo, policajci su ostali u šoku – za volanom je bila devojka, kasnije se ispostavilo, stara tek 25 godina.

[wonderplugin_slider id=24]

 

– Testirali su je na alkohol i na aparatu se pokazalo neverovatnih 2,15 promila u krvi. I najiskusniji saobraćajci se veoma retko susreću sa pijanim ženama za volanom, ali da neka naduva 2,15 promila i da sedne da vozi, to se gotovo ne događa – kaže sagovornik iz Saobraćajne policije i dodaje da je pijana devojka odmah sprovedena u stanicu na trežnjenje.

– Prespavala je u policiji, a onda je predata sudiji za prekršaje. Po novom zakonu, preti joj do 60 dana zatvora. U svakom slučlaju, nema šanse da joj se posle onakvog pijanstva progleda kroz prste i da ne završi iza rešetaka – kaže izvor.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here