Zadovoljni ostvarenim plasmanom

U Kuglaškom klubu "Tikvara" po završetku sezone u Prvoj vojvođanskoj ligi

890

Kuglaši bačkopalanačke „Tikvare“ su, sada već prošlu, sezonu u Prvoj vojvođanskoj ligi okončali u sredini tabele, na deobi šestog mesta sa „Vrbas Danom“ sa po 23 boda uz jedanaest pobeda, remi i deset poraza.


Petar Nenadić

KK „Tikvara“ je u nedelju održao redovnu Skupštinu kluba na kojoj je, između ostalog, razmatrana prošla sezona i problemi koji tište ovaj klub.

– Na Skupštini smo između ostalog razmatrali uspešnost prošle sezone. Ostvarili smo zadovoljavajući plasman, a uzmalo sportske sreće smo mogli biti i bolje plasirani. Čak mislim da smo mogli i do drugog mesta, samo da smo bili kompletniji. Zbog povrede sam propustio nekoliko mečeva, a takođe i Dušan Bokan.

– U prošloj sezoni smo ispunili cilj, omasovili smo klub i sačuvali status vojvođanskog ligaša. Razgovarali smo i o tome šta ćemo za dalje, misleći na problem kuglane, rekao je Petar Nenadić trener kuglaša „Tikvare“.

Već godinama kuglana u Sportskoj hali „Tikvara“ ne zadovoljava propozicije ni uslove za takmičenje u Prvoj vojvođanskoj ligi i višim rangovima. Iz tog razloga „Dunav“ već drugu sezonu kao domaćin igra u Vrbasu, a još ove sezone se „Tikvara“ mogla takmičiti u Prvoj vojvođanskoj ligi. Već od sledeće sezone to neće biti moguće.

– Naša kuglana ne zadovoljava standarde Kuglaškog saveza Vojvodine. Prva vojvođanska liga se od naredne sezone mora igrati u kuglanama sa pločama, što mi nemamo, već imamo asfaltne, odnosno livene staze. Žalosno je to što mi nemamo novu kuglanu, jer ih manji centri i opštine poput Golubinaca, Feketića ili Kljajićeva imaju.

Da idemo na stranu da igramo kao domaćini nije dobra solucija, jer šta će nam u tom slučaju kuglana u Bačkoj Palanci. Ko će je koristiti? Stoga smo doneli odluku da i naredne szeone budemo domaćini u Bačkoj Palanci, ali da se takmičimo u Drugoj vojvođanskoj ligi gde se još može igrati na starim kuglanama, dokle ne znamo.

Za novu kuglanu treba 6-7miliona dinara, mada ima i repariranih polovnih kuglana koje se mogu nabaviti za upola manje sredstava. Pitam se samo otkud toliki novac tim manjim sredinama od Bačke Palanke, naglašava Nenadić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here