Ďalšie úspechy petrovských gymnazistov (FOTO)

Po úspechoch na nedávnej Domiáde 2018, ďalšie úspechy

620

BÁČSKY PETROVEC: Aj počas apríla žiaci a profesory gymnázia Jána Kollára mali početné aktivity a úspechy.


Jarná časť družby s Gymnáziom na Párovskej ulici v Nitre sa realizovala v dňoch 12. až 15. 04. 2018. Cestovalo 35 žiakov, 5 profesorov a riaditeľka školy Anna Medveďová.
Program návštevy bol do detailov dobre vyplánovaný, najmä zo strany organizátorky profesorky Anny Cehulovej. V programe boli zaradené aj výlety do Bratislavy a Viedni.

Žiačka II. a triedy Maja Opavská sa na tohtoročnej literárnej súťaži Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko ovenčila Osobitnou cenou poroty za prózu Obavy.
Odmenená žiačka 6. – 10. júna cestuje na zájazd do Nových Zámkov a do Banskej Štiavnice.

Po úspechoch na nedávnej Domiáde 2018 predstavenie Radovan III. si žije svoj divadelný život. Divadelný kolektív Gymnázia so žiackym domovom, v čele s mentorkou, profesorkou Helenou Despićovou, sa týmto chýrečným predstavením Dušana Kovačevića 18.apríla v sieni Slovenského vojvodinského divadla predstavil aj porote Školského pozorja. Ide o divadelnú súťaž, ktorú poriada novosadské Gymnázium Svetozara Markovića, na ktorej sa aktuálnou produkciou predstavujú vojvodinské stredné školy a gymnáziá. Selektor Armin Hadžimusić a členka poroty Sandra Antićová sa po predstavení pochvalne zmienili. Konečné slovo porota povie následne po vzhliadnutí tohtoročnej selekcie.

Obsadenie: Jovan Kiš – Radovan III., Nina Polić – Rumenka, Branislav Pop – Stanislav, Maja Mravíková – Georgina, Emília-Jana Pálešová – Katica, Miloš Dobrić – Jelenče, Darko Šiška – Vilotićov hlas, Valentína Hudecová – hlas hlásateľa. Réžia: Branislav Pop a Jovan Kiš.

V nedeľu, 22.apríla 2018 v Sečnji bola usporiadaná 49. pokrajinská prehliadka recitátorov Básnik môjho rodu (,,Pesniče naroda mog“). Z petrovského gymnázia sa na nej zúčastnili Emília-Jana Pálešová, žiačka III.ročníka, ktorá predniesla báseň Skľúčenosť, a Valentína Hudecová, žiačka I.ročníka, predniesla báseň Pobrežie, obe básne napísal Miroslav Válek. Emília-Jana Pálešová sa stala nositeĺkou Zlatého diplomu. Obe recitátorky nacvičovala prof.Marta Pavčoková.

       

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here