Pronađena izgubljena keruša

Stela i njen put od Sombora do Bačke Palanke

1339

Za doček Nove godine u Somboru priređen je vatromet, koji je oduševio građane. Međutim, toj svetlosti i buci, četvorožni žitelji su se već mnogo manje radovali.


Vatromet je toliko uplašio jednu kerušu, rase labrador, koja je sa svojim mladuncem preskočila ogradu od kuće i pobegla. Mladunče je pronađeno posle petnaestak dana u mestu Sivac, dvadesetak kilometara od Sombora, no od keruše ni traga, ni glasa.

Da čujemo ostatak priče od palanačkog veterinara, dr Nenada Keravice. – Psa rase labrador u moju veterinarsku ordinaciju dovele su učenice gimnazije Ana Lemić i Nikolina Rodić. Videle su da je pas izgubljen, da ima ogrlicu, da je vrlo pitome naravi, poslušan i da se odaziva na komande.

Posle pregleda, mi smo uz uređaj koji omogućuje očitavanje njegovog jedinstvenog matičnog broja, popularno nazvanog mikro čip, utvrdili da je pas poreklom iz Sombora i da ima vlasnika Aleksandra Medvedeva. Pozvali smo ga sa pitanjem da li je pas imena Stela njegov i dodali da je pronađen u Bačkoj Palanci.

Vlasnik je bio oduševljen, obećao je da će doći što pre i zamolio nas da mu sačuvamo Stelu, koju smo smestili kod nas u stacionarni boravak, u odeljenje naše ordinacije gde imamo posebne usluge čuvanja pasa. Mogu reći da se pas sasvim dobro ponašao. Kada smo prekontrolisali tehničke podatke, ustanovili smo da pas nije vakcinisan. Po odobrenju vlasnika vakcinisali smo ga, dali mu i sredstvo protiv glista i spoljnih parazita s obzirom da je lutao skoro četiri meseca i da je bio prilično zapušten.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Sutradan, uz prisustvo pomenutih učenica, došlo je do susreta Aleksandra Medvedeva i Stele. Susret je izazvalo pravu lavinu emocija. Bilo je očigledno da je pas već drugo vremena usamljen i da ga je ponovni susret sa vlasnikom obradovao. Stela je skakala, umiljavala se, a za uzvrat bila je mažena. Na kraju srećni su se vratili u Sombor.

Ovaj primer je samo dokaz, da je važno čipovati svoje kućne ljubimce, jer se njegovim očitavanjem dobija i ime vlasnika i adresa stanovanja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here