U subotu i nedelju 41. Fruškogorski maraton

756
Foto: 021

Fruškogorski maraton, 41. po redu, održaće se u subotu, 28. aprila i nedelju, 29. aprila, a start trke zakazan je za 9 časova na Popovici.


Direktor maratona Nenad Sudarov istakao je očekivanja da ova sportsko rekreativna manifestacija prođe u najboljem redu.

„Do sada se prijavilo oko 4.000 ljudi, a očekujemo da ukupno bude oko 12.000 učesnika. Ove godine planinarima je na raspolaganju 19 staza, od kojih je pet maratonskih staza sertifikovano od Svetske organizacije maratona u planini“, objasnio je Sudarov.

Dodatni polasci autobusa GSP-a za maraton

I ove godine će biti organizovan vanredan prevoz autobusima GSP-a za učesnike Fruškogorskog maratona. U subotu, 28. aprila, autobusi će saobraćati ka Popovici od 6 do 10 časova (po potrebi) sa sledećih polaznih mesta:

– stajalište ispred Železničke stanice, autobusko stajalište linija 71-74 (autobusi se zaustavljaju na stajalištu kod Mosta slobode, centru Sremske Kamenice i na okretnici Vojinovo)

– stajalište na Bulevaru oslobođenja, koje se nalazi na početku Mosta slobode pored Limanskog parka (autobusi se zaustavljaju na stajalištu u centru Sremske Kamenice i na okretnici Vojinovo).

Povratak sa Popovice (od Majdanske ulice do Železničke stanice) biće organizovan u subotu po završetku maratona do 22 časa (poslednji polazak je u ponoć). Stajališta sa Popovice do Železničke stanice su sledeća: Popovica (okretnica), Vojinovo, centar Sremske Kamenice, redovna stajališta na Bulevaru oslobođenja.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Cena karte u jednom smeru je 110 dinara. Na vanrednim polascima neće važiti pretplatne, niti povlašćene karte. Karte za prevoz do Popovice moći će da se kupe u autobusu, u kioscima GSP-a na Železničkoj stanici i u „pokretnoj“ blagajni kod Limanskog parka. U povratku sa Popovice karte će se prodavati u obeleženom minibusu, postavljenom kod privremene okretnice na raskrsnici Fruškogorskog puta i Majdanske ulice.

Kako bi se saobraćaj što efikasnije odvijao, u GSP-u mole putnike da kupuju vozne karte na privremenim prodajnim mestima (van autobusa) i da pripreme tačan iznos novca za kartu, te da ne čekaju poslednji momenat za prevoz do Popovice.

Svi autobusi koji budu saobraćali na vanrednom prevozu biće obeleženi posebnom oznakom „Fruškogorski maraton“.

Zbog održavanja 41. Fruškogorskog maratona 28. aprila privremeno se u oba smera menja režim saobraćaja na Fruškogorskom putu u Sremskoj Kamenici. Trasa linije broj 74 Novi Sad-Popovica biće skraćena od 6:30 do 14: časova (opciono do 22 časa, u zavisnosti od prohodnosti puta), tako da će autobusi saobraćati do raskrsnice Fruškogorski put-Majdanska ulica (autobusko stajalište Budžak).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here