Tradicionalno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

Školsko takmičenje

1677

Tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja „Šta znaš o saobraćaju“ se po 49. put održava kao zvanično takmičenje Auto moto saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 


Takmičenje se realizuje uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova i škola.

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka je pokrovitelj ovog takmičenja koje doprinosi povećanju saobraćajne kulture dece i mladih.

Škola koja je više puta proglašavana za najuspešniju u ovom takmičenju je Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke koja je u subotu, 21. aprila bila domaćin Opštinskog takmičenja.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Učenici su, prema Pravilniku, podeljeni u tri starosne grupe: A (do 9 godina starosti), B (10-12 godina) i C (za učenike starije od 13 godina). Oni se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikla na poligonu spretnosti.

U kategoriji A kod devojčica prva je bila Nevena Kolar, a druga Milica Đukić (obe iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Obrovca), dok se na treće mesto plasirala Milica Gaćeša iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke.

Kod dečaka je pobedio Mateja Savčić iz OŠ „Aleksa Šantić“ Gajdobra – Nova Gajdobra, ispred Branka Pilipovića iz bačkopalanačke OŠ „Vuk Karadžić“ i Nemanje Grbića iz OŠ „Braća Novakov“ iz Silbaša.

U B kategoriji kod devojčica je prvo mesto osvojila Luna Graovac, drugo Petra Vlajić (obe iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Obrovca), dok je treća bila Sara Šunjka iz OŠ „Mileta Protić“ iz Tovariševa.

U konkurenciji dečaka trijumfovao je Veljko Ćosić ispred Borisa Radmana (oba iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Obrovca), dok je treće mesto zauzeo Mateja Petržljan iz OŠ „Zdravko Čelar“ iz Čelareva.

U najstarijoj uzrasnoj grupi, C kategoriji, kod devojčica je prvo mesto osvojila Lara Vojnović (OŠ „Žarko Zrenjanin“ Obrovac), drugoplasirana je bila Bojana Marcikić (OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke), a treće mesto je zauzela Nikolina Milanović (OŠ „Žarko Zrenjanin“ Obrovac).

Kod dečaka su prva dva mesta osvojili Darko Cinkocki ispred Davora Fodore (oba iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke). Okružno takmičenje u poznavanju saobraćaja održava se u subotu, 12. maja, a domaćin je OŠ „Braća Novakov“ u Silbašu.

Najbolji sa ovog takmičenja nastavljaju na republičkom takmičenju už Beogradu 25. i 26. maja ove godine. Evropsko takmičenje je u septembru ove godine u Mađarskoj.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here