Veliki uspeh harmonikaških orkestara ŠOMO „Stevan Hristić“ (VIDEO)

2120

PULA: Na 43. Međunarodnim susretima harmonikaša, održanim od 25. do 28. aprila u Puli, u Republici Hrvatskoj, nastupila su i dva orkestra harmonika iz Bačke Palanke i na najbolji mogući način predstavili svoju školu i grad iz kojeg dolaze.

U A kategoriji orkestara nastupio je Orkestar harmonika ŠOMO „Stevan Hristić“ koji je pod rukovodstvom dirigenta Vanje Milaković osvojio prvu nagradu, dok je u D kategoriji Orkestar nastavnika i nekadašnjih učenika škole osvojio prvu nagradu i prvo mesto. Ovim orkestrom rukovodi, Sandra Milutinović, direktorica ŠOMO „Stevan Hristić“.

Orkestar harmonika ŠOMO „Stevan Hristić“ pod rukovodstvom dirigenta Vanje Milaković.

Ovaj sjajan uspeh bačkopalanačke muzičke škole je bio povod da razgovaramo sa Sandrom Milutinović, direktoricom ŠOMO „Stevan Hristić“. Ona je za BAP VESTI izjavila:

Sandra Milutinović

„U moru utisaka izdvaja se jedan – neopisiv osećaj zadovoljstva zbog srećnih trenutaka koje smo jedni drugima pružali u četvorodnevnom zajedničkom življenju i druženju u Puli na 43. Susretima harmonikaša. Oni koji su tamo ranije odlazili kao članovi orkestra ili solisti znaju koliko je to važan i veličanstven događaj u svetu harmonike i sa kakvom radošću su u svemu tome učestvovali.

Tako je bilo i ovog puta, sa nesmanjenom željom i uzbuđenjem smo pripremali ceo taj poduhvat, tim više što su ovog puta ka Puli krenula dva orkestra, što je svakako presedan u istoriji naše škole. Naime, pored Orkestra harmonika ŠOMO „Stevan Hristić“ kog čine učenici, i koji je i do sada  predstavljao našu školu na ovom velikom dešavanju, na takmičenje se prijavio i još jedan orkestar, koji je proteklih nekoliko godina delovao pri muzičkoj školi, a kog čine nekadašnji učenici. Njima su se ove godine priključili i sadašnji ali i bivši nastavnici i zaposleni u školi kako bi unapredili i poboljšali kvalitet orkestra.

Ovako udruženi, deca i odrasli, usmereni ka istom cilju, podržavajući jedni druge i sa ogromnom željom da u dalekoj Puli ostvare što kvalitetnije nastupe, kroz niz poteškoća kroz koje smo prolazili, počev od finansijskuh do tehničkih i zdravstvenih na kraju, uspeli smo da postignemo ono što, iskreno, nismo očekivali: vrhunske rezultate u obe kategorije u kojima smo nastupili.

Orkestar nastavnika i nekadašnjih učenika ŠOMO „Stevan Hristić“ pod rukovodstvom direktorice Sandre Milutinović.

Prva nagrada orkestra učenika naše škole kojim rukovodi Vanja Milaković i prva nagrada i prvo mesto u D kategoriji Orkestra nastavnika i nekadašnjih učenika škole kojim rukovodi moja malenkost, je uspeh koji možda nismo ni sanjali, ali svakako jesmo zaslužili.

Ujedno, osećaj ponosa svakako je nezaobilazan svima nama, jer smo naše sugrađane i našu zemlju predstavili na najbolji mogući način. Ipak neophodno je reći da bez pomoći određenih prijatelja škole, i pored naše volje, stručnosti i rada, ovaj projekat ne bi bio moguć i ovom prilikom svih nas 47 koliko je učestvovalo, plus ostali zaposleni u ŠOMO“Stevan Hristić“ se od srca zahvaljujemo sledećima: Div Trade iz Bačke Palanke, Kovis iz Bačke Palanke, Beochib iz Čelareva, Pokrajinskom sekretarijatu i posebno gospodinu Tica Mirku koji su prepoznali potrebu da nam pomognu“.

Poslušajte i nastup u Puli orkestra harmonika ŠOMO „Stevan Hristić“ pod rukovodstvom dirigenta Vanje Milaković:

Posted by Ljiljana Žihlavski on Saturday, April 28, 2018

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here