Kuda idu izgubljene devojke i ostala priključenija

1172

– Srećan rođendan, uz želje da konačno otkriješ kuda idu izgubljene devojke. Namig.
– Hahaha, čim saznam, Tebi prvom javljam. Hvala. Srce. Osmeh.
– Ok, požuri samo sa javljanjem, molim te. Jer, čekanje me strašno zamara.
– Osmeh.


Hm, evo ne znam da li me je neko izgubio ili sam se zapravo izgubila sama od sebe, eto tako. I, treba li u oba slučaja ja da tražim sebe izgubljenu ili mogu u pomoć zvati prijatelja. Znate, kao u onom kvizu „Milioner“ gde imaš opciju da pozoveš prijatelja da ti pomogne da odgovoriš na neko pitanje. U ovom slučaju, kuda to idu izgubljene devojke i da li sam ja izgubljena. Ah, to je već dva pitanja. I mislim, pa, niko nema na to odgovor.

Evo, i Novković se onomad to toliko glasno pitao da je i pesma nastala. Bajaga je, opet, na to gledao drugačije, on je čekao. A onda shvatio da ga čekanje zapravo zamara. I da je baš hladno. A da se Ona verovatno izgubila usput. I, sad tako kad me pitaju gde idem i šta radim i jesam li izgubljena ili ne, ja ne znam. I, ne znam ni da li sam drvo, dete ili bicikl. Ili ringišpil. Ili sve to odjednom. I da li je ispod put od žutih ciglica. I mašu li mi ptice odozgo.

Ja se uglavnom samo smejem. Smeh leči, kao i proleće, kao i tek olistale zelene grančice, kao i sladoled od čokolade. Pogotovo kad se umusaviš sav od njega. Da vam pravo kažem, ne znam ni šta ima loše u tom biti izgubljen.

Dobro, u redu, loše je katkad priznajem, ako se izgubiš baš daleko od sebe, ali, šire gledano, izgubiti se može biti i baš krasno. Izgubljenosti donose razne nepredvidivosti, a kad je nekom nepredvidivost infuzija pa mora da je ubrizga s vremena na vreme u oslabljeni život, to je dobro. Oporavak je dobar. Zar ne?

I divno je ako nađeš nekog ko će da se izgubi u lepoti tvoje izgubljenosti. Pa da zajedno, s rukom u ruci budete Izgubljeni. Nakrivite šešire, mašete vetru usput i bude vam mnogo lepo dok se gledate tim izgubljenim pogledima.

I uopšte ne razumem zašto me D. pita takvo što. Mislim, to kuda idu izgubljene devojke. A nije se ponudio da krene sa mnom u potragu. Ne želim sama da se igram. To je dosadno. Ja ne volim kad mi je dosadno. Stoga, D. nek ostane u svom pesku, kad već neće u potragu. A mene oprostite, imam neka važna posla. Kao, na primer. Da budem
izgubljena.

Nego, jesam li vam rekla da se zovem Tamara?

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here