Vuk Radojević u poseti „Majevici“

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević obratio se poljoprivrednicima u Bačkoj Palanci.

891
Foto: vojvodina.gov.rs

BAČKA PALANKA: Domaća proizvodnja poljoprivrednih mašina je nešto što svakako treba podržati, istakao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević prilikom obraćanja poljoprivrednicima u Bačkoj Palanci, gde je prisustvovao prezentaciji celokupnog proizvodnog programa preduzeća „Majevica“.


Kako je dalje kazao, Republička i Pokrajinska vlada su to prepoznale kroz subvencije, koje su dodelile poljoprivrednicima za obnovu poljoprivredne mehanizacije u 2017.

Činjenica je da je adekvatna mehanizacija značajna i doprinosi boljem proizvodnom rezultatu, a „Majevica“ je naš renomirani brend poljoprivredne mehanizacije, koji predstavlja odličan primer kako se postižu značajni rezultati i opstaje među jakom konkurencijom na tržištu, podvukao je Radojević.

Ukazao je da je 2017. godine Pokrajinska vlada po prvi put nabavku poljoprivredne mehanizacije uvrstila kao agrarnu meru, podsetivši da je ukupna investicija bila vredna 500 miliona dinara.

Foto: vojvodina.gov.rs

Radojević je pozvao poljoprivrednike da konkurišu na aktulne konkurse resornog sekretarijata, među kojima je i konkurs za mlade poljoprivrednike do 40 godina, preko kojeg se može nabaviti i nova priključne mehanizacije.

Resorni sekretar je izneo da je za sredstva IPARD programa već prispelo 500 zahteva za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Kako je još istakao, naša država prepoznaje značaj domaće poljoprivredne proizvodnje i domaćeg proizvođača i isto tako vodi računa i o privlačenju stranih investicija, poput indijske koja je uložila u proizvodnju traktora u našoj zemlji.

To je dodatni impuls razvoju proizvodnje poljoprivrednih mašina u našoj zemlji, zaključuje Radojević.

On je naveo i značaj saradanje koju ostvaruju Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i ovo preduzeće na polju inovacija. Podsetio je i da poljoprivrednicima Vojvodine stoje na raspolaganju i izuzetno povoljne kreditne linije za nabavku nove pogonske i priključne mehanizacije kod Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, Razvojnog fonda Vojvodine i Garancijskog fonda.

Foto: vojvodina.gov.rs

Preduzeće Majevica je poznati proizvođač poljoprivrenih mašina, i jedan od najvećih domaćih proizvođača savremenih pneumatskih sejalica, prikolica, berača, traktorskih cisterni.

Ove godine prikazala je novitete sa kojima prati zahteve i raѕvoj tržišta. Noviteti u ovoj godini su nošene prskalice, cisterna od 18.000 litara, kao i teška drljača i setvospremač. Ova domaća kompanija ostvaruje značajan izvoz prema ruskom tržištu i svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here