Tradicionalni, sedmi „SAČ FEST“ u Novoj Gajdobri

Prijave do 17. maja.

2695

Tradicionalni, sedmi po redu „SAČ FEST“ se i ove godine održava u Novoj Gajdobri i to 20. maja u organizaciji Udruženja građana.


– Očekujemo pedesetak ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije. Svake godine se trudimo da budemo bolji od prethodne manifestacije, kaže jedan od organizatora Gojko Kuljić.

Na manifestaciji će biti kulturno-umetnički program i sportska takmičenja, a početak je 20. maja u 12 časova. Prijave ekipa se primaju do 17. maja, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na telefone 069/762-506 (Aleksandar Samardžić) ili 065/276-20-95 (Stefan Soldo).

U organizaciji Saveta Mesne zajednice Nova Gajdobra u ovom selu je počelo obeleževanje seoske i hramovne slave Sveti Vasilije Ostroški „Dani Svetog Vasilija Ostroškog“. Manifestacija je počela 8. maja, a okončava se 13. maja. Počela je u utorak radionicom izrade ukrasnih i mirisnih sapuna i ručnih radova u realizaciji Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Bačka Palanka, a u sredu je u sali OŠ „Aleksa Šantić“ izvedena dečja predstava „Ars liberija“.

U četvrtak je na sportskim terenima u centru sela organizovano takmičenje u poznavanju saobraćaja i poligonska vožnja u realizaciji Komisije za saobraćaj Opštine Bačka Palanka, a u petak su u sali O „Aleksa Šantić“ održani veče poezije i izložba fotografija Nikole Janičića iz istorije sela.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here