Turistička organizacija opštine Bačka Palanka na 9. Turističkom forumu Srbije

948

PALIĆ: Turistička organizacija opštine Bačka Palanka učestvovala je na 9. Turističkom forumu, koji se održao na Paliću u periodu od 09.do 12.05.2018. godine. Organizator foruma, na kome je bilo preko 200 učesnika, bila je Turistička organizacija, a domaćin foruma Turistička organizacija grada Subotice.

Cilj foruma je da se kroz edukativne sesije i radionice predstavnici lokalnih turističkih organizacija upoznaju sa savremenim trendovima u predstavljanju i promociji turističkih potencijala.

Ove godine tema foruma bila je „Kreiranje, razvoj i promocija turističkog proizvoda Srbije“. Na ceremoniji svečanog otvaranja, prisutnima su se obratili direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, direktor Turističke organizacije grada Subotice Nešo Radulović, direktor preduzeća „Elit Palić“ Dalibor Sekulić, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić.

U svom obraćanju ministar Rasim Ljajić je istakao da turizam u Srbiji moramo posmatrati kao industriju događaja i iskustava i da će u narednom periodu akcenat biti na udruživanju turističkih oranizacija sa krajnjim ciljem formiranja destinacijskih menadžment organizacija.

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka aktivno je učestvovala na predavanjima i u radionicama koje su svakodnevno organizovane. Ove godine pažnja je posvećena razvoju ruralnog turizma ali i medijskoj komunikaciji turističke destinacije pa su neke od tema 9. Turističkog foruma bile i:

  • „Formiranje i promocija ruralnog turističkog proizvoda u Srbiji“,
  • „Koraci u kreiranju, razvoju i plasmanu turističkog proizvoda“,
  • „Medijsko predstavljanje i kako komunicirati vlastita tržišta“ itd.

U popodnevnim časovima održana su sportska nadmetanja u različitim disciplinama i igrama, a poslednjeg dana foruma domaćini iz Turističke organizacije grada Subotice su za sve učesnike foruma organizovali razgledanje Subotice i Ergele Kelebija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here