Stolar Mile – humanista godine

1372
Foto: stolarmile.com

NOVI SAD – Milorad Jurković već godinama se bavi humanitarnim radom, osim stolica za hranjenje dece, onima koji ne mogu da ih priušte, daruje igračke, krevete, a prikuplja novac i za lečenje. Za 2019. proglašen je za humanistu godine. 


Milorad Jurković, poznatiji kao Mile stolar, u protekle četiri i po godine napravio je i besplatno podelio više od 1.900 drvenih stolica za hranjenje beba. Ovaj 48-godišnji stolar iz Rakovca kod Beočina priseća se kako je sve zapravo počelo.

„Krenulo je iz nekog bunta, revolta u vezi tih cena bebi opreme“, rekao je Mile.

Osim stolica, pravi i krevete na sprat, krevece za bebe. Njegov radni dan počinje u 6 sati ujutru. Alat, dobra volja, rad i trud, recept su za istrajnost.

[wonderplugin_slider id=188]

 

„S obzirom da se te stolice prave od paleta je najteže, treba ih raskovati. Sin mi je velika podrška, pomaže vikendom“, dodao je Mile.

Novac od nagrade novac za put i smeštaj u SAD, oko 3.000 dolara, Milorad je odlučio da pokloni za lečenje dece. I ove godine praznici su bili za darivanje i ispunjenje želja najmlađima, te je Mile obišao većinu gradova i sela u okolini i usrećio veliki broj mališana.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here