Završeno „Školsko pozorje“, učestvovala i gimnazija „Jan Kolar“ iz Bačkog Petrovca

761

Fe­sti­val sred­njih ško­la Voj­vo­di­ne „Škol­sko po­zor­je“, ko­je je tra­ja­lo od utor­ka, 15. ma­ja, za­vr­še­no je ju­če do­de­lom na­gra­da u Sve­ča­noj sa­li Gimnazije „Sve­to­zar Mar­ko­vić“, ko­ja je 24. put bi­la do­ma­ćin.


Re­per­to­ar tro­dnev­ne ma­ni­fe­sta­ci­je či­ni­li su ko­ma­di „Kra­ljev­ski fe­sti­val“, „Ma­ra­ton­ci tr­če po­ča­sni krug“, „1984“, „Ra­do­van Tre­ći“, „Or­di­na­ci­ja“ i „1974“, u ko­ji­ma su uče­stvo­va­li pro­fe­so­ri i uče­ni­ci iz ŠO­SO „Mi­lan Petrović“ i gim­na­zi­ja „Bran­ko Ra­di­če­vić“ iz Sta­re Pa­zo­ve, „Sve­to­zar Marković“ iz No­vog Sa­da i Su­bo­ti­ce, „Jan Ko­lar“ iz Bač­kog“Pe­trov­ca i „Nikola Te­sla“ iz Apa­ti­na. Pred­sta­ve od­i­gra­ne u No­vo­sad­skom po­zo­ri­štu tak­mi­či­le su se u 15 umet­nič­kih ka­te­go­ri­ja.

Po jed­no­gla­snoj od­lu­ci ži­ri­ja, ko­ji su či­ni­li glu­mi­ca Gor­da­na Đur­đe­vić Dimić, te­a­tro­log dr Mi­ro­slav Ra­do­njić i re­di­telj Mom­či­lo Milj­ko­vić, za najbolju pred­sta­vu u ce­li­ni pro­gla­še­na je „1984“ ko­ju je iz­ve­la Gim­na­zi­ja „Sve­to­zar Mar­ko­vić“ iz No­vog Sa­da.

Osta­le na­gra­de po od­lu­ci ži­ri­ja pri­pa­le su – za scen­ski go­vor an­sam­blu pred­sta­ve „Ra­do­van III” Gim­na­zi­je „Jan Ko­lar“, za mu­zi­ku uče­ni­ci­ma Dejanu Vra­ni i Ka­ta­ri­ni Voj­nić Pur­čar u pred­sta­vi „1974“ su­bo­tič­ke Gimnazije „Sve­to­zar Mar­ko­vić”, a za li­kov­nost pred­sta­vi „1984” Gim­na­zi­je „Sve­to­zar Mar­ko­vić” iz No­vog Sa­da. Za ori­gi­nal­ni dram­ski tekst na­gra­đe­na je pro­fe­sor­ka Mi­ra Šte­tić za pred­sta­vu „1974“, za adap­ta­ci­ju za pred­sta­vu „1984” pro­fe­sor­ka Na­sta­sja Pi­sa­rev, za epi­zod­nu mu­šku ulo­gu Mi­loš Do­brić u „Ra­do­va­nu III”, dok je za epi­zod­nu žen­sku ulo­gu na­gra­da pri­pa­la He­le­ni Će­to­je­vić u pred­sta­vi „1984”.

Za naj­bo­lju glu­mač­ku bra­vu­ru na­gra­đe­na je Sla­vi­ci Klja­jić u pred­sta­vi „Kra­ljev­ski fe­sti­val” ŠO­SO „Mi­lan Pe­tro­vić“, za glav­nu mu­šku ulo­gu Va­si­li­je Zo­rić u pred­sta­vi „Or­di­na­ci­ja” Gi­man­zi­je „Ni­ko­la Te­sla” iz Apa­ti­na, a za glav­nu žen­sku ulo­gu Jo­va­na Be­rić u pred­sta­vi „1984”.

Na­gra­da za pro­fe­sor­sku re­ži­ju pri­pa­la je Na­sta­si­ji Pi­sa­rev, a za uče­nič­ku do­de­lje­na je Ti­ja­ni Dvor­ni­ci i Lu­ki Bu­la­tu za pred­sta­vu „Ma­ra­ton­ci tr­če po­ča­sni krug” Gim­na­zi­je „Bran­ko Ra­di­če­vić“ iz Sta­re Pa­zo­ve.

Na­gra­du „Glas pu­bli­ke” osvo­ji­la je pred­sta­va „Kra­ljev­ski fe­sti­val” ŠO­SO „Mi­lan Pe­tro­vić“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here