„Pčelice“ iz Bačkog Maglića na „Olimpijskim igrama“ (FOTO)

612

Na međuopštinskim „Olimpijskim igrama” za vrtiće klinci su pokazali šta je sportski duh.

Mališani iz vrtića „Kolibri” iz Kule osvojili su pehar međuopštinskih „Olimpijskih igara” za predškolce, koje su održane na terenu Sokolskog društva „Vojvodina”.

Oni su odmerili snage s ostala tri pobednika takmičenja iz drugih opština, te su drugo mesto zauzeli takmičari iz novosadskog vrtića „Guliver”, a za njima i mališani iz vrtića „Bubica” iz Kule i „Pčelica” iz Maglića.

„U finalu smo obuhvatili četiri igre koje su namenjene razvijanju motoričkih veština, a pre svega snage, brzine, agilnosti, koordinacije“, rekao je stručni saradnik za fizičko u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo” Milan Repac.

„Predškolske „Olimpijske igre” organizujemo već tri godine i kroz to vreme smo pratili napredak motoričkih i psihofizičkih sposobnosti kod mališana, koji je jasno uočljiv.“

Čast da otvore „Olimpijadu” imali su pomoćnica direktorke PU Marijana Popov i vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastiljević. On je napomenuo da je juče počela i Školska sportska olimpijada, što sve ide u prilog Novom Sadu kao Omladinskoj prestonici Evrope, te da će Uprava uvek podržati takve akcije jer nam je „potrebno zdravo društvo i omladina”.

„Spremili smo se da navijamo, a imamo i zastavice da njima mašemo“, kazala je sedmogodišnja Jana, koja je još samo nekoliko meseci predškolka pa je iskoristila priliku da se još jednom takmiči za svoj vrtić.

„Najteža igra mi je bila da trčimo do loptice i uzmemo ih sa čunja, a najbolja sam u košarci jer sam visoka.“ – kaže Jana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here