Rame uz rame sa svetskim proizvođačima

U "Majevici" prezentovan proizvodni program u okviru "Dana mehanizacije Majevica 2018."

3002

BAČKA PALANKA: U fabričkom krugu „Majevice“ održana je prezentacija proizvodnog programa renomiranog proizvođača poljoprivredne mehanizacije iz Bačke Palanke.


Ovom značajnom skupu su prisustvovali brojni gosti na čelu sa predsednikom Opštine Branislavom Šušnicom, zamenikom predsednika Opštine Aleksandrom Borkovićem i pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vukom Radojevićem, kao i poslovnim partnerima i potencijalnim kupcima.

Pre same prezentacije, posetiocima se obratio direktor „Majevice“ Radenko Komad: – Želim da vam se zahvalim što ste se odazvali pozivu i na taj način nam dali podršku u održanju naše proizvodnje. Pre dve godine smo na istom ovom mestu pravili prezentaciju poljoprivredne mehanizacije, a tada su još postojali veliki sistemi poput „IMT“ „IMR“, „Petar Drapšin“ kojih, nažalost, više nema.

Po prestanku rada tih sistema, još odlučnije smo krenuli u proizvodnju koja u Bačkoj Palanci ima tradiciju dugu 113 godina. Nastavili smo da se borimo i stanemo rame uz rame sa velikim svetskim proizvođačima poljoprivredne mehanizacije. Proizvodni program predstavlja žilu kucavicu svakog preduzeća, pa mi iz godine u godinu nudimo široku i sve raznovrsniju paletu naših proizvoda. Sa ostalim proizvođačima poljoprivredne tehnike smo pokazali da se zajedničkim snagama može sve postići.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je naveo da republička i pokrajinska Vlada treba da podrže domaću proizvodnju poljoprivrednih mašina.

– Činjenica je da je adekvatna mehanizacija značajna i doprinosi boljem proizvodnom rezultatu, a „Majevica“ je naš renomirani brend poljoprivredne mehanizacije, koji predstavlja odličan primer kako se postižu značajni rezultati i opstaje tržištu. Protekle godine pokrajinska Vlada je po prvi put uvrstila nabavku poljoprivredne mehanizacije kao agrarnu meru.

Ukupna investicija bila je vredna 500 miliona dinara, rekao je Radojević i iskoristio je priliku da pozove poljoprivredne proizvođače da konkurišu na aktuelne konkurse resornog sekretarijata, među kojima je i konkurs za mlade poljoprivrednike do 40 godina, putem kojeg se može, između ostalog, nabaviti i nova priključna mehanizacija. Za sredstva IPARD programa je već prispelo 500 zahteva.

– Naša država vodi računa i o privlačenju stranih investicija, poput indijske koja je uložila u proizvodnju traktora u našoj zemlji. To je dodatni impuls razvoju proizvodnje poljoprivrednih mašina u našoj zemlji. Vojvođanskim poljoprivrednim proizvođačima su na raspolaganju i veoma povoljne kreditne linije za nabavku nove pogonske i priključne mehanizacije preko pokrajinskog Fonda za razvoj poljoprivrede, Razvojnog fonda Vojvodine i Garancijskog fonda, istakao je Radojević.

„Majevica“ ostvaruje značajan izvoz na rusko, ali i tržište bivših jugoslovenskih republika. Tokom prezentacije u fabričkom krugu, prikazane su pneumatske sejalice za uskoredne i širokoredne kulture, tanjirače, setvospremači, prikolice za individualni sektor, jednoredni i dvoredni berači, traktorske cisterne za osoku i navodnjavanje, prskalice, rasturači stajskog đubriva, drobilice drveta, kultivator sa dodatnim S oprugama… Noviteti prezentacije su bile nošene prskalice, cisterne od 18.000 litara, teška drljača i setvospremač.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here