Opština Bačka Palanka na četvrtom  „Beogradskom manifestu“

1388

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka nastupila je, drugi put zaredom, na četvrtom  „Beogradskom manifestu“ – festivalu manifestacija i destinacija, koji se održao na Kalemegdanskoj tvrđavi u periodu od 25.-27.05.2018. godine.


„Beogradski manifest“  je najveći porodični festival u regionu koji se poslednjih godina  pozicionirao kao jedinstvena platforma za promociju manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.

Koncept festivala omogućava posetiocima da se kroz zabavan i kvalitetno proveden porodični dan upoznaju sa mogućnostima koje nudi regionalana turistička ponuda kao i da se na zanimljiv i interaktivan način predstave trendovi partnera manifestacije. Tokom tri dana u deset festivalskih zona i pet programskih bina, posetioci su pronašli odličnu zabavu u bogatim programima – zabava za decu, plesni performansi, filmske projekcije, koncerti, atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, edukacije, promocije, jahanje konja, pivske, vinske i gastronomske degustacije.

Festival je otvorio Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, koji je rekao da je posebna čast i zadovoljstvo što je ta zemlja ovogodišnji partner „Beogradskog manifesta“. Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Miroslav Knežević  je rekao da  Beograd, kao najveća i najposećenija turistička destinacija u Srbiji, svake godine beleži fantastične rezultate, te da su jedan od ključnih segmenata ponude upravo manifestacije jer one na pravi način predstavljaju sve ono što turizam Beograda i Srbije nude.

Više od 60 opština iz Srbije je predstavilo svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo a lepote svoje zemlje predstavili su gosti iz Slovenije, Crne Gore i Republike Srpske koja je ove godine bila partner festivala.

U subotu, drugog dana festivala, na centralnoj bini nastupili su KUD „Koreni“ iz Bačke Palanke  i KUD „Petar Kočić“ iz Čelareva kao i rok grupa  „Santos Brothers band“,  čime je Turistička organizacija opštine predstavila svoj kulturno-umetnički program mnogobrojnim posetiocima.

Ove godine dečija zona je, pored brojnih interaktivnih sadržaja , pozorišnih predstava, dečijih horovaa, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki i mađioničara, oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama u kojima su najmlađi posetioci i njihovi  roditelji saznali nešto više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobrćaju.

Po prvi put ove godine, deo programa je i Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina, gde su se predstavile neke od najboljih kraft pivara i vinarija u Srbiji. Za uspeh i razvoj festivala značajna je podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, Turističkih organizacija Srbije i Beograda i Privredne komore  Srbije.

Ono što je svakako bitno, za jedan ovako veliki  i značajan festival, je da je ulaz za sve posetioce bio besplatan tako da se procenjuje da je ove godine „Beogradski manifest“ posetilo preko 100.000 posetilaca.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here