Nova sredstva od Pokrajinske vlade

Opštini Bačka Palanka

1348

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica prisustvovao je 25. maja 2018. godine uručenju ugovora u Pokrajinskoj vladi organizovanog povodom završetka tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 68 ugovora predstavnicima 41 lokalne samouprave koje su ostvarile pravo na sredstva po osnovu konkursa za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta, konkursa za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, i konkursa za uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta odnosno privođenja nameni poljoprivrednog zemljišta.

[wonderplugin_slider id=28]

 

Vrednost potpisanih ugovora je 932,5 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 300 miliona dinara.

Opštini Bačka Palanka na konkursu su odobrena sredstva za izvođenje radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u katastarskim opštinama Nova Palanka, Bačka Palanka, Nova Gajdobra, Silbaš, Mladenovo, Gajdobra, Čelarevo, Despotovo, Obrovac i Tovariševo.

Na osnovu potpisanog ugovora lokalna samouprava i Sekretarijat će za izvođenje radova obezbediti sredstva u ukupnom iznosu od 5.952.380,95 dinara bez PDV-a. Sekretarijat će obezbediti 1.566.071,00 miliona dinara, a Opština 4.386.309,95 miliona dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here