Šta se stvarno dogodilo momku iz Silbaša koji je nestao u Slovačkoj?

3280

Priča o nestanku Davora Hložana, momka iz Silbaša, je izazvala mnogo reakcija šire medijske javnosti kako u Srbiji, tako i u Slovačkoj.

Pogledaj: Davor Hložan, mladić iz Silbaša, pronađen živ! (VIDEO)

Novinari Informera su  istraživali ovaj slučaj. Pogledajte do kojih saznanja su došli.


Davorova porodica još uvek ne zna šta se tačno dogodilo i da li je Davor zaista bio otet i primoran da radi na plantaži jagoda u Slovačkoj gde je inače zaposlen u Folksfagenu i živi već dve godine.

„Nama je najvažnije da je on sada dobro i da se vratio kući. Jako je potrešen zbog svega što se desilo i mi ne želimo da ga dodatno uznemirivamo. Prijavili smo nestanak onog momenta kada nam je zajednička prijateljica koja živi u Bratislavi javila da ga nekoliko dana nema.

Mislila je da je došao u Srbiju na vikend, ali kada smo joj rekli da nije ovde, ona je nestanak odmah prijavila slovačkoj policiji, a mi našoj. Kontaktirali smo televiziju JOJ koja je objavila njegovu fotografiju, fondaciju Tijana Jurić, koja nam je takođe mnogo pomogla, ali najviše od svih porodica Gazđik. Momak koji ga je našao prijavio je policiji da ga je video u naselju Dubravka. Policija je odmah otišla tamo i pronašla ga. Bio je bez svesti, dezorjentisan, nije znao kako se zove ni šta se tačno dogodilo..”, pričaju članovi porodice koji su još uvek u šoku zbog svega što se dogodilo.

„Bio je gladan, žedan, na Suncu, bez svesti… posle par sati se istuširao i ručao i tada nam je drugarica javila da mu je malo bolje… Kod sebe nije imao dokumenta i jedino što je policija mogla da uradi jeste da ga pusti. Brat Daniel je tada krenuo po njega. U selu se ispredaju raznorazne verzije, i sve to samo otežava situaciju…Mi samo želimo da njemu bude bolje, jer trenutno nije u stanju da razgovara i mi to poštujemo. Voleli bismo da nam, kada dođe vreme, otvoreno kaže šta se desilo da bismo mogli da mu pomognemo da prevaziđe sve to… Za sada niko od nas ne zna pravu istinu”

Davor je kako kažu oduvek miran, povučen i stidljiv dečko i nikada nije bio poročan. U Bratislavu je otišao pre dve godine, živeo je u stanu sa dvojicom cimera, ali je u poslednje vreme pričao da želi da živi sam. Bio je zadovoljan, nikada se do sada nije žalio životom u Slovačkoj, jedino je zadnji put kada je bio rekao da bi napustio sadašnji posao. Imao je tamo puno poznanika iz Silbaša i iz Slovačke.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here