Dva miliona dinara za putokaze turističkog saobraćaja

543

BAČ: Opština Bač, odnosno Turistička organizacija Bača, dobila je od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije dva miliona dinara za izradu projekta i postavljanje saobraćajne signalizacije za vođenje turističkog saobraćaja na području opštine.

Nikola Banjac iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Bača za „Dnevnik” kaže da će u projektu učestvovati i lokalna samouprava tako što će iz budžeta izdvojiti oko pola miliona dinara za doradu projektno-tehničke dokumentacije.

Pre nekoliko godina radili smo tehničku dokumentaciju, ali je sada treba dopuniti da bude u skladu sa Zakonom o izgradnji i planiranju, predočio je Banjac.

Kako je dodao, projekat treba da se završi do marta naredne godine, a to znači da do tada turistički putokazi ka kulturno-istorijskim spomenicima, prirodnim dobrima – jezero Provala – i turističkim objektima treba da budu postavljeni.

Kada se projektna dokumentacija završi, znaće se koliko će putokaza biti postavljeno, i gde, jer ulaganje treba da bude u okviru dobijena dva miliona dinara, kaže naš sagovornik.

Po Banjčevim rečima, pretpostavlja se da će s tom sumom novca putokazi biti postavljeni u Baču i u još jednom mestu na području opštine, premda ne bi bilo loše da budu u svim naseljima.

Ipak, zadovoljni smo što nam je Ministarstvo turizima prihvatilo projekat jer će nova turistička signalizacija doprineti razvoju lokaliteta za posete turista na području opštine Bač, kazao je Banjac.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here