Servisi ubojito oružje

Mlađa kadetkinja STK "Čelarevo" Sara Radak krči put ka evropskom vrhu

1819

Dvanaestogodišnja Sara Radak iz Čelareva, po mišljenju naših, ali i svetskih stručnjaka, u ovom trenutku spada u red ponajboljih mlađih kadetkinja ne samo kod nas, već i u Evropi.


Sara je reket u ruke uzela pre pet godina, i već tada je pokazala da je izuzetno darovita za stoni tenis. To je prva uočila Nada Banjac, njen trener u STK „Čelarevo“, koja ovu izuzetno simpatičnu devojčicu vodi putevima uspeha.

– Tokom prvih značajnijih nastupa, Saru su primetili stonoteniski stručnjaci, koji su isticali da je pred njom blistava karijeru. Reč je o levorukoj stonoteniserki koja je izuzetno brza i koja gaji ofanzivni stil igre. Njeno najjače oružje je servis, a u stanju je da izvede čak trinaest različitih vrsta servisa.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Izuzetno je radna, a jedna od njenih glavnih osobina je što se nikada ne ž predaje. Sa Jovanom Antić iz Dobanovaca, Sara je u dublu aktuelna prvakinja Srbije. Učestvovala je na mnogim domaćim i internacionalnim takmičenjima i na njima je redovno ostavljala odličan utisak. Na TOP 12 je nedavno nastupila bez trenera, ali je još jednom potvrdila da spada u sam vrh ne samo srpskog već i evropskog stonog tenisa u svojoj uzrasnoj kategoriji, kaže za svoju učenicu, Nada Banjac trener STK „Čelarevo“.

Evidentno je da vreme Sare Radak tek dolazi. Uostalom, ona se nije ni malo slučajno našla na izbornom kampu najtalentovanijijih stonotenisera Evrope koji je održan u Luksemburgu. Sara je svojom igrom i nastupom oduševila i kineske stručnjake koji su bodovali šest različtih elemenata njene igre.

– Sara gotovo nikada ne izostaje sa treninga. Kondicione pripreme sa Sarom obavlja poznati trener kajakaša Miroslav Mika Rodić. Zanimljivo je da ona tokom priprema i trčanja po atletskoj stazi svoje protivnike najčešće ostavi za jedan krug.

Tokom avgusta ove godine Sara će nastupiti na kampu u mađarskom gradu Kiškunfeleđhaza i pokušaće, s obzirom da je ovo i izborno takmičenje, da se nađe među tri najbolje stonoteniserke u Evropi u kategoriji mlađih kadetkinja. Iskreno se nadam i očekujem da to i ostvari, naglašava Nada Banjac.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here