Bačka Palanka dobija zatvoreni bazen

5962

BAČKA PALANKA: Na 23. sednici Skupštine opštine Bačka Palanka na dnevnom redu pred odbornicima našlo se čak 53. tačke.


Između ostalih važnih tema, izglasan je i završni račun budžeta Opštine Bačka Palanka za 2017. godinu.

Upravo oko ove tačke vodila se duga rasprava. Predstavnici opozije zamerili su sadašnjoj vlasti veliki broj nezavršenih projekata, a neizbežna je bila i tema bazena. Vlast i opozicija jedni na druge prebacivali su odgovornost za još nezavršeni projekat izgradnje bazena.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Kako kaže predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, sledeće nedelje će biti raspisana javna nabavka za završetak prve faze otvorenih bazena. Propust je, prema njegovim rečima napravljen jer se bazen pravi na terenu koji za to nije podoban, pa zato sad postoje problemi koji najpre treba da se saniraju.

Branislav Šušnica

„Kada je rađena primopredaja radova na bazenu, nije nasuta ni litra vode, nismo znali sa čim se suočavamo. Kad smo nasuli vodu, svega smo se nagledali. Od curenja bazena koje će biti sanirano, do toga na šta liči ta voda. Mesto bazenu tu nije bilo ili ako je već tu, on mora biti zatvoren“.

„Mi treba da se opredelimo da taj bazen zatvorimo, ako ne u ovoj godini onda u sledećoj. U ovoj godini, on će definitivno biti završen, a početkom naredne ga zatvaramo kako bi bačkopalančani imali gde da se kupaju zimi“, izjavio je Branislav Šušnica.

„Bačka Palanka treba da ima bazen, ali po mom mišljenju on treba da bude zatvoren. Naravno, tu odluku ja neću sam doneti već zajedno sa saradnicima. Nakon završetka prve faze, odmah ćemo preći na drugu da ga što pre završimo i da ga građani koriste, a ne da bude predmet rasprave“, istakao je Šušnica.

Za 30 dana trebalo da bi da se održi sednica na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta za 2018. godinu. Predsednik opštine kaže da je ova vlast dve godine radila sa puno problema, ali da je došao momenat kada zbog plusa u opštinskoj kasi „možemo da prodišemo“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here