Uhapšeni osumnjičeni za širenje panike, plasirali laži da je voda zatrovana

1957

Jučerašnji dan (14.06.2018.) biće upamćen po panaci koja je zavladala u više gradova Srbije nakon pojavljivanja poruka na socijalnim mrežama da je voda iz vodovoda zatrovana. One su izazvale veliku uznemirnost i paniku kod građanstva Beograda, Novog Sada i ostalih gradova.

I Bačka Palanka je bila izložena SMS porukama i porukama na socijalnim mrežama u kojima se širila lažna vest da se u fabrici vode izlio metan. Ova lažna informacija je izazvala paniku kod građanstva. Ubrzo su reagovali nadležni i demantovali ovu informaciju.

Pogledaj: Voda u Bačkoj Palanci je apsolutno ispravna!

Danas se dogodila reakcija Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu povodom ovih događaja.

[wonderplugin_slider id=22]

 

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili F.J. (42) i B.C. (39) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Oni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu „ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica“ i na taj način izazvali uznemirenost i paniku među građanima, saopštio je večeras MUP.

Osumnjičenima F.J. i B.C. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako se navodi, uhapšeni B.C. je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Takođe, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv još šest osoba, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku, piše u saopštenju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here