Bač: Promocija turizma biciklovima po četvrti put za redom

524

BAČ: Turistička organizacija opštine Bač će u nedelju od deset časova organizovati četvrtu manifestaciju „Ciklo Bač”, koja je lane okupila više od 80 biciklista.

Smisao manifestacije je popularizacija vožnje bicikla kao jednog od vidova rekreacije i zdravog načina života, ali i razvoja ciklo-turizma. Očekuje se da, osim rekrativaca, dođu i biciklisti-profesionalci iz Osjeka i iz Sombora.

Prva ruta, duga 15 ilometara, biće: Bačka tvrđava – Mali Bač – Vajska – jezero Provala, posle čega sledi osveženje, kafa i zakuska, odmor, završetak vožnje za većinu učesnika, dodela pehara za najmađeg i najstarijeg.

Za upornije, trasa duga 25 kilometara je: Provala – Bođani – Plavna – biciklistička staza uz Dunav – Bačko Novo Selo (Reš, hotel „Bela vrba”), gde će biti ručak i osveženje za učesnike. Po rečima direktorke TO Bač Branke Mandić, trasa obuhvata najatraktivnije lokacije u opštini Bač – srednjovekovnu tvrđavu, gde je predviđen start, vožnju podgrađem, preko malog mosta, pored ostataka turskog kupatila i franjevačkog samostana, zatim naseljenim mestima Mali Bač i Vajska do jezera Provala – najvećeg kupališta u opštini s uređenom peščanom plažom, gde je predviđeno zaustavljanje uz odmor i osveženje.

– Za izdržljivije bicikliste ruta će biti nastavljena kroz naselje Bođani – pored pravoslavnog manastira do naselja Plavna, odakle se nasipom uz Dunav vozi do Bačkog Novog Sela – kazala je Branka Mandić. – Za sve učesnike je na zaustavnim punktovima obezbeđena voda, a podelićemo i medalje u nekoliko kategorija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here