Nesvakidašnja promocija prve knjige

988

Nesvakidašnja promocija knjige održana je u prostoru gajdobranske OŠ „Aleksa Šantić“,u ponedeljak 11. juna. Svoju prvu knjigu čitaocima je predstavila učenica, petog razreda ove škole, Teodora Čičković.


Njene pesme iz prvenaca haiku stihova Prolećni vetar – pažljivo su slušali prisutni učenici, nastavnici i drugi ljubitelji lepe reči. O knjizi su govorili recenzenti Nenad Neša Živkov i Aleksandar Pavić – koji vodi školsku haiku sekciju, a Teodora je njen najistaknutiji član.

Predsednik Književnog kluba DIS iz Bačke Palanke, Nenad Živkov recenziju je napisao na sebi svojstven način u stihovima. Drugi recenzent mr Aleksandar Pavić istakao je Teodorinu posvećenost, talenat i veliku želju da sazna nešto novo.

Teodora se držala tradicionalne forme 5 – 7 – 5, 17 slogova u tri stiha, a knjiga ima simbolično 17 pesama. Zbirke haiku pesama kod nas su retke, a pogotovo ovako mlade autorke. Ona je i ilustrator u knjizi, 4 ilustracije – za svako godišnje doba po jedna.

Promociju su svojim nastupom obogatile odlične recitatorke, učesnice ovogodišnjeg Pokrajinskog takmičenja; Tatjana Pavlović, Aleksandra  Perišić i Miona Bratić. Njih je pripremala Teodorina bivša učiteljica Orjana Teklić Pecelj. Ovaj događaj muzički je oplemenila i Teodorina školska drugarica Ana Dutina. Na kraju programa prigodnim rečima se obratila direktorica škole Jadranka Vukanović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here