Orlovi sa Švajcarskom za četvrtfinale

692

Naša reprezentacija u petak od 20 časova u Kalinjingradu igra protiv Švajcarske. Selektor Krstajić i svi igrači su veliki optimisti uoči okršaja, a ko će da se proslavi nije važno, samo da Srbija pobedi i da nađe se među 16 najboljih na svetu.


U Kalinjingradu, u petak (20 č) reprezentacija Srbije bije jednu od najvažnijih bitaka od kako je naša zemlja samostalna. Pobeda protiv Švajcarske naše fudbalere vodi u osminu finala XXI svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji.

Takav uspeh fudbaleri Srbije još nisu postigli. Uostalom, na svetskim prvenstvima su pod svojim imenom igrali samo 2010. u Južnoj Africi. Tamo su načinili podvig pobedivši Nemce (1:0, uz odbranjen penal), ali to nije bilo dovoljno da se ode dalje od početne faze.

Sada, na ovom šampionatu, naš tim je odlično startovao. U prvom kolu, 17. juna, pobedio je u Samari Kostariku (1:0). Gol je pao iz slobodnog udarca koji je tako lepo izveo kapiten Kolarov, da bi mu svako pozavideo. Ali, to je samo jedan od naših aduta. Nagovešteno je i na toj utakmici da imamo još potencijalnih junaka i da će, verovatno, protiv Švajcarske neko drugi da se proslavi.

Ali, ko će to da bude nije važno. Najvažnije je da Srbija pobedi i da ne mora u poslednjem kolu, protiv Brazila, 27. juna, da rešava svoju sudbinu. Bolje je to da bude u petak uveče. Tim pre što Švajcarska nije suparnik pred kojim bi klecala kolena.

Ona je, istina, izvukla nerešeno protiv Brazila (1:1), ali gol je postigla posle faula, koji samo sudije nisu videle. Neki švajcarski igrači su isticali da im je dodatni motiv što igraju protiv Srbije. Naši se nisu upuštali u politička prepucavanja. Najavili su da će da odgovore na terenu. Sportski, a tu naši i jesu najjači.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here