Palanački Dunav fest kvalitetom prevazišao očekivanja

1676

BAČKA PALANKA: U subotu (23.06.) je na gradskoj plaži Rio na Dunavu u Bačkoj Palanci održan i drugi dan Palanačkog Dunav festa.


U predivnom autentičnom ambijentu obale Dunava, okupljena publika je drugog dana na PDF-u mogla da uživa u sadržajnom rok programu. Ali, pođimo redom.

Drugi dan PDF-a otvorili su pobednici takmičarskog dela festivala. Mladi bend iz Kruševca upečatljivog naziva Keni nije mrtav se još jednom predstavio sa svojim autorskim numerama, kojim su zavredili glasove žirija prvog dana PDF-a.

Publici na PDF-u su se predstavili i beogradski Viva Vops (pobednici trećeg Bunt Rok Festivala).

Za epitet međunarodnog festivala pobrinuli su se pank-rok bend iz Osijeka Gužva u 16-ercu.

Savršeni spoj nespojivog – Pero Defformero

Posebnu reakciju publike je izazvao bend Pero Defformero. Iza veoma atraktivanog nastupa u apsolutno originalnom muzičkom pravcu, folk – metalu, čiji su oni i začetnici, čvrsto stoji tehnička virtouznost svih članova benda. Istinski poznavaoci muzike su prepoznali visok kvalitet muziciranja, ali i veoma kreativno uklopljen vokal Gorana Biševca.

Sjajni tekstovi, koji ironično predstavljaju balkanski folk mentalitet upakovani su u čvrst metal zvuk ovog tehnički prekvalifikovanog folk-metal benda iz Novog Sada, ili kako još sebe nazivaju, hipster-folk deter-djent turbo-symphonic gastarbajt-metal atrakcije: Pero Defformero. Publika se sa pravom uverila da su oni savršeni spoj nespojivog.

A na kraju Palanačkog Dunav festa uživalo se u pravoj poslastici ljubitelja pank-roka. Nastupio je lengedarni sastav – Atheist rap. Standardnom sjajnom vezom atmosfere na bini i atmosfere u publici ređali su se hitovi jedan za drugim: Wartburg limuzina, Dr. Pop, Ora je pravi način da…

A publika? Publika je pevajući jednu za drugom pesmom na svojevrstan način odala počast na istrajnosti i autorskoj autentičnosti legendarnog benda – Atheist rap.

Pažnju posetioca privukli su i zapaženi nastupi na DJ bini gde su se smenjivali Cheeka & Balloo, Uroš Deak i Tijana Kabić.
Na kraju ćemo se osvrnuti i na organizaciju Drugog Palanačkog Dunav festa, jer je organizator, Udruženje Rok kultura to zaslužio. Od uslova za izvođače, osoblja domaćina, obezbeđenja i kompletnog opšeg utiska ovaj festival je organizovan na najvišem nivou i po ničim ne zaostaje od mnogo većih festivala u regionu.
Treba spomenuti i da su organizatora pratili mnogi pehovi, od nevremena u vreme predviđenog termina održavanja festivala i odlaganja u termin odigravanja fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, pa do veoma hladnog vremena za ovo doba godine koje je pratilo održavanje festivala oba dana.
Ovi faktori su uticali na nešto slabiju posetu, ali smo sigurni da PDF poprima epitet bačkopalanačkog brenda i da ovu manifestaciju treba maksimalno podržati od strane grada.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here